Mijn broer, de schrijver

Mijn jongste broer Floris is zo’n twintig jaar later aan kinderen begonnen dan ik. Daarmee is híj overigens de regel en ik de uitzondering. Het voordeel van deze situatie is dat ik in de Banne af en toe een avondje op mijn kleine neefjes mag passen, samen met mijn 13-jarige dochter. Terwijl Floris met zijn geliefde een avondje uit gaat, lezen we Midas (4) en Gideon (2) eindeloos voor en leggen we ze net wat later in bed dan hun ouders zouden doen – zo hoort dat als je oppast. Een tweede toetje na het eten weigeren ze pertinent, want “dat mag niet van papa en mama”. Kennelijk zijn mijn broer en zijn vrouw toch wat strikter in hun opvoeding dan ik zelf ooit ben geweest.

Wat mijn broer zijn kinderen in elk geval heeft bijgebracht is de liefde voor het woord. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat hij al minstens zo lang schrijft als ik. Mijn ‘kleine broertje’ produceert ogenschijnlijk met het grootste gemak Engelstalige science-fiction verhalen. Met een van die verhalen won hij in 2004 de prestigieuze Ron L. Hubbard Writers of the Future-Award. Gelukkig schrijft hij ook in het Nederlands: twee lange verhalen zijn eind vorig jaar uitgegeven als paperback. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik de verhalen pas deze week heb gelezen, maar wel met veel genoegen. Vooral in ‘Ontmoeting met vormgever’ vond ik mooie zinnen, een interessante hoofdpersoon en een verrassende plotwending. Ik wacht met smart op Floris’ eerste roman.

1974987_10203191709131384_1671758065_n

Deze zaterdag signeert Floris de twee paperbacks bij boekhandel Van der Plas. Stiekem ben ik toch een beetje jaloers. Hoewel ik al meer dan twee decennia van de pen leef, heb ik nog nooit het genoegen mogen smaken van een signeersessie. Ontmoetingen met lezers die speciaal zijn gekomen voor jouw boek, dat lijkt me best bijzonder. Natuurlijk ga ik zelf zaterdagmiddag ook even langs om hem persoonlijk te vertellen hoe goed ik hem vind – en dat ik ik van hem hou. Mijn broer, de schrijver. Ik wil graag zijn handtekening.

 

Op zaterdag 5 april om 14.00 uur signeert fantasy- en SF-auteur Floris M. Kleijne zijn twee Nederlandstalige paperbacks ‘Mashup’ en ‘Ontmoeting met Vormgever’ in Plantage Boekhandel Van der Plas aan het Buikslotermeerplein. Lees over tijdreizen, gadgets, gemiste kansen, prille liefde, Club Giraffe en andere vreemde kronkels. Beide verhalen spelen zich rond het IJ af; ‘Mashup’ zelfs voor een belangrijk deel in Noord. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de twee verhalen extra voordelig verkrijgbaar.

Reacties


ilovenoord