Pionieren in de Lasloods

Waar kun je nog pionieren in Amsterdam-Noord, vraag je je wel eens af, nu ons stadsdeel steeds verder wordt aangeharkt. De rafelranden van Noord worden geasfalteerd en rauwe industriële plekken worden steeds verder ingevuld door creatieve industrie en gevestigde, grote ondernemingen. Een goede ontwikkeling natuurlijk, maar is er nog ruimte voor de pionierende ondernemer?

Dat de NDSM-werf geen rafelrand meer is, is een voldongen feit. Zeker nu we er een jachthaven hebben en ‘fiscaal parkeren’ verplicht is gesteld, wordt het gebied effectief gladgestreken.

lasloodsdeurVolgens De Stedenfabriek is er binnenkort in de Lasloods op de NDSM weer ruimte om te pionieren. Samen met eigenaar Mediawharf bv / projectontwikkelaar Biesterbos zoekt De Stedenfabriek ondernemende types die gebruik willen maken van de ‘Kathedraal’ van de NDSM.

De enorme hal waar vroeger scheepsrompen gelast werden is tegenwoordig bij velen bekend van de IJ-hallen, de maandelijkse vlooienmarkt. Eerder waren er plannen om de loods te gebruiken voor een centrum voor hedendaagse kunst. Vorig jaar ging het pop-up winkelcentrum Boxpark niet door.

De Stedenfabriek gaat te werk volgens het principe van co-creatie; eigenaar, toekomstige gebruikers, gemeente en andere betrokkenen hebben allen invloed op het project en werken mee aan de totstandkoming, van, in dit geval, de invulling van de Lasloods.

Misschien is het dé gelegenheid iets eigens voor Noord neer te zetten? Een initiatief waar jongeren in Amsterdam-Noord iets aan hebben. Waar afgestudeerde jeugd van scholen in Noord kan werken of een stage kan volgen.

Of een skatepark?

Belangstellenden kunnen zich – vóór 28 april – aanmelden op destedenfabriek.nl

lasloods600x300-2

Reacties


ilovenoord