Verwoest Huis Op Noord

In de tijdelijke installatie Verwoest Huis Op Noord (2013/2014) van Marjan Teeuwen staan grootschalige architectonische ingrepen in een voormalig wooncomplex van Rochdale in Amsterdam Noord centraal. Na de sloop zijn 14 portiekwoningen tijdelijk blijven staan voor het kunstproject. Te bezichtigen van 29 maart tot en met 22 juni

verwoesthuis-02

Verwoest Huis Op Noord is een overweldigende ervaring van verwoestende schoonheid. Vloeren zijn scheef gezet of verzakken; wanden zijn er deels of volledig uitgeslagen. Vloeren vallen loodrecht naar beneden (en worden zo weer wand) of vallen in een kruis. De stapelingen, die alle wanden bedekken (chaotisch of juist zorgvuldig geordend tot architectonische sculpturen) hebben uitgesproken vormen. Alles staat én is scheef. Een monumentale constructie, het inherente falen nadrukkelijk in zich herbergend.

verwoesthuis-03

Openingstijden en adres

  • Zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
  • Op de eerste vrijdag van de maand 13.00 – 17.00 uur
  • Entree: € 2,-
  • Vul hier het reserveringsformulier in
  • Wieringenwaardstraat 50-55, 1024 HC, Amsterdam-Noord

Reacties


ilovenoord