Amsterdam-Noord film en app

‘Amsterdam Noord verandert in grote stappen: nieuwe identiteit en gemeenschap ontwikkelt zich. Ik was er met mijn filmcamera bij vanaf 2005 tot 2014,’ zo begint filmmaker Remy Vlek zijn crowdfunding-campagne op voordekunst.nl. Met zijn nieuwe project Film Amsterdam Noord recent verleden wil Vlek de veranderingen in Noord vastleggen en via een app zichtbaar maken.

De documentairemaker gaat 5 korte films maken met oude en nieuwe verhalen over de NDSM-werf, Overhoeks, de Van der Pekbuurt, de Overkant en Proeftuin Buiksloterham. De films gaan draaien in EYE, de Tolhuistuin, de IJ-kantine, Stork en de bibliotheken.

Bovendien komen ze in een app. Via die app kun je ook meedoen aan het project en zelf verhalen, foto’s en films aanmelden.

Remy Vlek maakte eerder, onder meer, Zomer in Van der Pek, Amsterdam, stad aan het IJ en een film over jazzmuzikant Sean Bergin.

Kijk voor de crowdfunding campagne op voordekunst.nl

Reacties


ilovenoord