Laatste expos in het stadsdeelhuis?

Het Stadsdeelhuis op het Buikslotermeerplein wordt na de zomer verbouwd. Een beter dienstverlening voor de burger door meer loketten bij elkaar. Goed idee wellicht, maar hiermee verdwijnt waarschijnlijk de expositieruimte in de hal van het Stadsdeelkantoor.

Mieke Klaassen werkt al sinds de oprichting van Amsterdam-Noord bij het stadsdeel. Ze is de evenementen-coördinator en als zodanig ‘belast’ met de organisatie van exposities in het stadsdeelkantoor. Eigenlijk vindt ze dit het leukste gedeelte van haar baan.

“Een eigen expositieruimte hoort echt bij de functie van een stadsdeelhuis” vindt ze. “Ook voordat we op het Buikslotermeerplein zaten hadden we altijd al een expositieruimte. Het soort exposities is heel divers. Lokale kunstenaars kunnen  exposeren. Of van buiten Noord, als Noord  het onderwerp is. Ook veel creatieve projecten met kinderen vinden hier een plek om hun resultaat te kunnen showen. Toch leuk voor die kids..”

mieke

Mieke Klaassen…

De beste herinneringen heeft Mieke aan de seizoens-exposities van de NME (Natuur en Milieu Educatie). “Dan lag de hele hal opeens vol met bladeren. En met spelende kinderen natuurlijk”. De exposities worden zeer gewaardeerd door bezoekers. Het maakt de lange wachttijden bij de loketten toch aangenamer. Maar mensen komen er ook echt voor naar het stadsdeelhuis. De meeste bezoekers trekken de foto tentoonstellingen van Historisch Centrum Noord. Blijft intrigeren, foto’s van je eigenbuurt uit andere tijden…. Zelf was ik onder de indruk van de tentoonstelling van Peter Veltman. Prachtige verstilde foto’s waardoor Noord nog weer bijzonderder voor me werd.

van ambtenaar én meubelmaker Klaartje de Groot

van ambtenaar én meubelmaker Klaartje de Groot

Een grote wens van Mieke was altijd om de creatieve ambtenaren (die het stadsdeel ook heeft… jaja) de gelegenheid te geven hun werk tentoon te stellen. Maar de hal was meestal al een jaar van te voren ingeboekt. Nu de verbouwing een maand is uitgesteld kwam er een klein beetje ruimte. Dus tot eind mei hangt er in de stadsdeelhal werk van 14 kunstzinnige ambtenaren. Waar ik er zelf natuurlijk ook een van ben!

mijn kunst :-)

mijn kunst 🙂

En dan vanaf juni krijgt  de NME nog één keer de ruimte met het project Sternmakers. Tot de verbouwing een feit is. “En dan is het klaar”, zegt Mieke licht verslagen. “Behalve natuurlijk als er massaal protest komt” lacht ze alweer. “Schrijf maar een stukje voor IloveNoord!”.

kunst van collega's Cor Tump, Madelon Cazemier en Marjan Reitsma

kunst van collega’s Cor Tump, Madelon Cazemier en Marjan Reitsma

 

 

Reacties


ilovenoord