Voetballen op klompen

Altijd als ik het knusse sportpark van voetbalvereniging Het Begon Op Klompen (HBOK) betreed, moet ik lachen om de reusachtige plastic klomp die het terras siert. Stiekem stel ik me voor dat ze hier in de jaren vijftig echt nog op klompen speelden. Ik zie dan 22 mannen op lompe houten schoenen die de bal in elke richting schoten behalve de goede. Dat moet destijds toch minimaal één keer het Polygoonjournaal gehaald hebben. Al gauw word ik ingehaald door de realiteit van de dag: een trainingsveld vol enthousiaste kinderen die zich onder leiding van bevlogen trainers nog verder bekwamen in de edele voetbalsport.

Zelf ben ik sinds een paar jaar coach van het enige meidenteam dat de club rijk is: HBOK MC1. Het is geweldig om elke week met die meiden aan de slag te gaan en ze elke wedstrijd beter te zien worden. Helaas verliezen we nog steeds meer punten dan we winnen, maar onlangs behaalden we wel onze eerste toernooizege. Een onvergetelijke dag. Voor trainer Marcel en mijzelf staat voorop dat de meiden plezier hebben in hun sport én met elkaar. Natuurlijk ga ik er wel vanuit dat ze elke wedstrijd op hun eigen niveau hun stinkende best doen, maar dat zit gelukkig bij de meiden wel goed

Woensdag sluit HBOK het seizoen af met een groot feest op het sportpark in Zunderdorp. Omdat HBOK best wat nieuwe jeugdleden kan gebruiken, combineert de club het slotfeest met een open dag. Vanaf 15.00 uur kunnen alle meisjes en jongens uit Noord onder meer meedoen aan 4 tegen 4 voetbal, hun geluk beproeven tijdens de penaltybokaal of zich wagen in de pannakooi. Dj’s zorgen voor lekkere muziek; na afloop is er een barbecue. Wel handig om te weten: als je jonger bent dan 12 jaar graag een ouder meenemen. Je klompen mag je thuis laten.

 

Open Dag HBOK, woensdag 14 mei, 15.00 uur, sportpark Zunderdorp, Termietergouw 8. Meer info: www.hbok.nl of jeugdbestuur@hbok.nl.

 

 

 

Reacties


ilovenoord