De terugkeer van Pont 21

Voor jonge reizigers is Pont 21 hipster, mits bestuurd door een old-skool schipper met baard en tatoeages. Voor oudere is de boot nostalgisch en voor de rest van de pontreizigers nautische vintage. Hoe Amsterdam-Noord wil je het hebben?

Vanaf maandag 7 juli vaart Pont 21 tijdens de doordeweekse spitstijden op het Distelwegveer. Daarmee keert de voormalige autopont, die bij uitstek geschikt is voor brommers, scooters en gemotoriseerde invalidenvoertuigen (vespa-cars), na een aantal jaar weer terug in de reguliere dienstregeling. Door Pont 21 te gebruiken wordt een IJveer ‘vrijgespeeld’. Daardoor kan tijdens de spitstijden een extra (derde) pont ingezet worden op het steeds drukkere Buiksloterwegveer. Om de drukte bij de haltes bij de westelijke ingang van het Centraal Station te verminderen verhuist het IJpleinveer vanaf maandag 7 juli naar een nieuwe halte bij de oostelijke ingang van het Centraal Station.

PONT_21

tekst: Leo Siemens GVB – foto: William Hill

Reacties


ilovenoord