De Wereld Draait Noord – Live talkshow in ’t Zonnehuis

Amsterdam-Noord komt vanaf 15 juni op een nieuwe manier over het voetlicht in de talkshow De Wereld Draait Noord (DWDN). In een gevarieerd programma komen zowel de schoonheid als de strijd van dit stadsdeel en zijn bewoners over het voetlicht. De talkshow richt zich op een breed publiek. Volksvermaak (een levenslied, een bingo, een krimi, een bakwedstrijd) wordt op speelse en humoristische wijze vermengd met hedendaagse kunst, lokale geschiedenis en poëzie. De eerste aflevering is op 15 juni om 15:00 uur in ’t Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan.

Het programma is samengesteld door regisseurs, schrijvers en acteurs van de Theaterstraat, in samenwerking met bewoners, artiesten, ondernemers en instellingen uit Amsterdam-Noord. Aan de eerste aflevering werken onder anderen volkszanger Ruud Versteeg en straatrapper Boeba Daltons mee, net als bakker Jeffrey Isken en Frank Reijgwart van Boekhandel Van der Plas. Ook speelt gitarist Timon Koomen, bekend van het trio Kapok uit de stal van Kytopia.

dwdn-01

Kaarten en korting
De Wereld Draait Noord komt niet op tv, maar is alleen live bij te wonen: vier keer per jaar, in ’t Zonnehuis (Zonneplein 29). Kaarten kosten 5 euro. Cjp-houders, 65+’ers, studenten en mensen met een stadspas betalen slechts 3,50 euro. Inbegrepen is een typisch Amsterdamse lekkernij na afloop. De entreebewijzen zijn onder andere verkrijgbaar via info@dwdn.nl, Tabakswinkel Ekels (Zonneplein 17) en Boekhandel van der Plas (Buikslotermeerplein 70).

Talkshow en theater
De Wereld Draait Noord – deels talkshow, deels theater – komt voort uit de Theaterstraat, één van de vijf Broedstraten in Amsterdam-Noord. Presentator en bedenker Arthur Kneepkens: “Wij zitten in deze buurt, en we zitten hier om te blijven, in goede en slechte tijden. Een gevoelig onderwerp als (de overlast van) hangjongeren en jeugdwerkloosheid gaan we niet uit de weg. Maar samen met de bakker om de hoek organiseer ik ook een wedstrijd koekjes bakken, waarbij je een lekkere prijs kan winnen.”

Reacties


ilovenoord