Kruisbestuiving Mode & Muziek op het Waterlandplein // 21 juni

“In de Waterlandpleinbuurt wonen veel jongeren, maar er zou meer ruimte voor hen moeten komen om dingen te doen”, vindt organisator Katusha Sol van Placemakers, een bureau van architecten en sociologen dat sinds drie jaar in de Waterlandpleinbuurt werkzaam is. “Op cultureel vlak gebeurt er wel dingen, maar vaak verborgen. Het zijn losse eilandjes die we nu proberen te verbinden. Op een middag als deze kunnen culturele instellingen naar buiten treden en zich laten zien.”

Een middag vol livemuziek, modellen, lokale fashion, geïmproviseerde catwalks en een optreden met 25 drummers tegelijk. Tegenwoordig hoef je niet meer naar het centrum af te reizen maar ligt cultuur voor het oprapen in Amsterdam-Noord. Op het podium Waterlandplein bundelen de Muziekschool en de Modestraat hun krachten. Het begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

waterlandplein-00

De middag belooft een kruisbestuiving te worden tussen mode en muziek. Tijdens de optredens van coverbandjes, zullen de modellen dwars door het nietsvermoedende winkelpubliek paraderen. De modellen van Runway Strutt lopen modeshows van Waterlandplein winkels Perla Blance by Mimoza Boutique en New One Fashion. De modellen zullen binnenkort een serie catwalkworkshops geven in de Modestraat op het Buikslotermeerplein. Deze middag zijn scouts aanwezig op zoek naar nieuwe modellen!

Ook zijn er modeshows van het Kindernaaiatelier en de Modestraat Wisselboetiek. Wil je goed voor de dag komen en ben je je oude outfit beu? Op het plein staat de mobiele Modestraat Wisselboetiek waar je kleding kunt inruilen en stylingadvies kunt krijgen.

De bevolkingssamenstelling van de Waterlandpleinbuurt is sterk aan het veranderen. De buurt bestond eerst voor het grootste deel uit sociale woningbouw. Sinds kort heeft woningcorporatie Ymere splinternieuwe flats gebouwd met veel woningen in de vrije huur- en koopsector. Als cadeautje aan de bewoners, bouwde Ymere het podium midden op het plein tussen alle modernistische flats om zo meer verbinding in de buurt te scheppen. “De openbare ruimte is de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten. Iedereen leeft anders gauw langs elkaar heen”, zegt Katusha.

Op op 2 en 30 augustus vinden er ook evenementen plaats, let op de aankondigingen.

Reacties


ilovenoord