Mrrrauw! Kattencafé in Noord?

De kattenplaatjes en filmpjes domineren al geruime tijd onze sociale media. Kattenliefhebbers zijn overal en ‘kattenvrouwtjes’ zijn niet meer oud en zielig maar juist jong en hip. Het kon dan ook niet lang meer duren voor er zoiets als een kattencafé zou ontstaan. Lenny Popelier is het gezicht achter ‘Kopjes’, het kattencafé dat binnenkort naar Amsterdam Noord komt. Voor ilovenoord spraken wij met haar over haar twee liefdes: katten en Amsterdam Noord.

Sinds twee jaar woont Lenny in Noord. Ze ging er met enige aarzeling heen maar is sindsdien helemaal om. Naar eigen zeggen heeft ze haar hart aan het stadsdeel verloren. Zo erg zelfs, dat als mensen op feestjes met vooroordelen komen over Noord, ze een beetje kwaad kan worden. Lenny: “Het is een plek waar steeds nieuwe dingen gebeuren, die in ontwikkeling is. Daar past Kopjes helemaal bij.”

kopjes-01

Lenny Popelier is het gezicht achter ‘Kopjes’

Maar wat moeten we ons eigenlijk voorstellen bij een kattencafé? “Het moet vooral op een huiskamer gaan lijken. Met zachte banken en knusse stoeltjes waar je lekker in weg kan zakken. En terwijl je een kopje (goede) koffie voor je hebt staan en een hapje van je (huisgemaakte) taart neemt, komt er ineens een spinnende kat op je schoot liggen.” Geen hippe zien-en-gezien-worden-tent dus; meer een goede plek om na een drukke dag te ontspannen. Lenny: “Van het spinnen van katten maakt je een hormoon aan waar je je prettig en rustig door gaat voelen.”

Ongeveer de helft van het café wordt gereserveerd voor de katten. Maar liefst tien stuks gaat Lenny uit het asiel adopteren. “Die mogen van Kopjes echt hun huis gaan maken. Voor hen gaan we allemaal trappetjes en zitjes bouwen. Ook gaan we een boom tussen de vloer en het plafond klemmen, waar de katten in kunnen klimmen.” Verder komt er voor de bezoekers een mini-katten-bibliotheek en zullen er thema-avonden worden georganiseerd met onder andere kattenfilmpjes.

Om een pand te bemachtigen is Lenny momenteel de mogelijkheid in de Van der Pekstraat aan het verkennen. Om daar haar deuren te kunnen openen, is ze sinds kort begonnen met een crowdfundingscampagne. Wil je ook graag een kopje koffie drinken met een spinnende viervoeter op je schoot? Help dan mee met de crowdfunding! Londen, Parijs en Berlijn hebben al een kattencafé, prrr, nu wij nog.

Reacties


ilovenoord