NDSM OPEN! // 5 juli

Ateliertjes kijken, powerrrrtool racing, een mega zandsculptuur en een nieuw kunstwerk, dat is NDSM OPEN! Zaterdag 5 Juli gaan de deuren van de NDSM Broedplaats weer open met NDSM OPEN, de jaarlijks kunst en cultuur manifestatie plaats op de NDSM-werf. En ook leuk, Over het IJ Festival is dan ook al van start!

impressie-buizen-onder-skatepark

Dit jaar zijn er naast de open ateliers een aantal speciale werken te zien, waaronder een nieuwe installatie van kunstenaar Henk Schut. Henk Schut is o.a. bekend van zijn ‘Van Gogh Mile’ (een rode draad gespannen op 5 meter hoogte, die een half jaar het Van Gogh Museum met de Hermitage verbond). Zijn installatie voor de NDSM, “Come on Board”, verweerspiegelt de snel veranderende wereld van de werf door 22 geluidsbuizen voorzien met licht en geluid, dat hangen onder het voormalig skatepark. Come on Board is dagelijks gratis te bezoeken t/m 13 juli, in de Scheepsbouwloods.

zand

Ook komt er een monumentale zand sculptuur van Jan Selen. Maandag 30 juni wordt maar liefst 90 ton zand in de Scheepsbouwloods gestort, naast de historisch wals. Tussen maandag en zaterdag maakt Jan een reuzen zand sculptuur. Ook tijdens het proces is publiek is welkom te kijken.

Woensdag middag 2 juli en zaterdag 5 juli zijn er workshops voor kinderen en volwassen. Zaterdag is ook de officiële onthulling. Daarna blijft de sculptuur t/m 13 juli gratis te bezoeken, dagelijks tot 21u.

Ook te zien: kunstzinnige verassingen verpreid door de hele loods, Freaky Vaudeville en geheim Theater onder de X-Helling, het Kinderatelier buiten en een reuze Circus terrein binnen, een pop-up expositie-winkel, de Power Tool Races en nog veel meer. En natuurlijk is er ook het Over het IJ festival, dat voor de 26de jaar zijn festival hart heeft op de NDSM-werf vanwaar het zich langs de IJ-oevers verspreidt.

Reacties


ilovenoord