Noordbelicht #2 Nicoline Vink – Vrijeschool Amsterdam-Noord

Vandaag werd bekend dat de nieuwe vrijeschool in Amsterdam-Noord definitief van start kan gaan. Initiatiefneemster Nicoline Vink werkte meer dan een jaar hard om dit voor elkaar te krijgen. Na veel lobby, gesprekken en tegenslagen start de school per 1 september 2014 in een tijdelijke locatie in de Buikslotermeerschool. Een kort portret van deze gedreven moeder.

Tot 19 juni 2014 kunnen ouders hun kinderen nog inschrijven voor de school.
vrijeschoolamsterdamnoord.nl

Edith van Overveld is filmmaakster voor Justfocus en sinds haar komst naar Amsterdam-Noord verliefd op het stadsdeel. Het bruist er van de sociale, creatieve, culturele en duurzame bewonersinitiatieven. Dit inspireert en verbindt de eigenzinnige Noorderlingen, die vanuit hun eigen kracht Amsterdam-Noord vorm geven.

Vanaf juni 2014 maakt Edith elke week een one-minute videoportret van één van deze bevlogen Noordelijke stadmakers om te laten zien wat ze neerzetten en wat hen drijft en beweegt. Ze gaat dit een jaar doen en maakt 52 portretten.

Ben of ken je een bevlogen Noorderling? Iemand die een project initieert of trekt dat Amsterdam-Noord tot bloei brengt: laat het weten: info@noordbelicht.nl

www.noordbelicht.nl

Reacties


ilovenoord