Noordbelicht #4 – Buitenkans Kinderopvang

Een oud sportterrein in Tuindorp Oostzaan wordt de komende jaren omgetoverd tot stadslandbouwproject ‘NoordOogst’. Erlin Karlsson is oprichtster van de kinderopvang op het terrein: Buitenkans. De opvang start per september, vandaag (27 juni) is er een open dag van 15:00 tot 20:00 uur.

Edith van Overveld is filmmaakster voor Justfocus en sinds haar komst naar Amsterdam-Noord verliefd op het stadsdeel. Het bruist er van de sociale, creatieve, culturele en duurzame bewonersinitiatieven. Dit inspireert en verbindt de eigenzinnige Noorderlingen, die vanuit hun eigen kracht Amsterdam-Noord vorm geven.

Vanaf juni 2014 maakt Edith elke week een one-minute videoportret van één van deze bevlogen Noordelijke stadmakers om te laten zien wat ze neerzetten en wat hen drijft en beweegt. Ze gaat dit een jaar doen en maakt 52 portretten.

Ben of ken je een bevlogen Noorderling? Iemand die een project initieert of trekt dat Amsterdam-Noord tot bloei brengt: laat het weten: info@noordbelicht.nl

Reacties


ilovenoord