Noordje Groeit!

Saskia Noordhuis. Saskia Noordhuis van Noordjes Kinderkunst. Wat mij betreft één van de grote drie. Eva de Klerk, Floor Ziegler en Saskia Noordhuis. De grote drie vrouwen van Noord. Vrouwen die je omver blazen door waarschijnlijk eenvoudigerwijs te doen waar ze goed in zijn: zichzelf zijn. Authentieke, gedreven en waarschijnlijk soms ook keiharde vrouwen, die van binnen een woest brandend vuur hebben branden. Wat hen de energie en het inzicht geeft om vooruit te gaan, recht op hun doel af en keer op keer zichzelf te vernieuwen.

En dat vernieuwen doet Saskia ook, want sinds een paar maanden is Noordjes Kinderkunst de trotse, de gelukkige en de verdiende nieuwe huurder van de voormalige brandweerkazerne op de Zamenhofstraat. Noordjes Kinderkunst blijft doen wat ze al jaren goed deed. (Ervoor zorgen dat, al is het maar één keer, kinderen in contact komen met kunst.) Wat er anders is, is dat deze ruime, lichte ruimte, ietsje centraler gelegen in Noord, Saskia en haar geweldige team de mogelijkheid biedt om plannen en activiteiten verder uit te bouwen. Met onder andere huiswerkactiviteiten op z’n Noordjes. En dat zijn geen saaie middagen aan een saaie tafel. Prachtige ideeën en concrete plannen heeft de als docent beeldende vorming opgeleide Noordhuis hierover, geïnspireerd door Dave Eggers’s project 826 Valencia.

Kazerne Z; de nieuwe locatie van Noordjes Kinderkunst.

Kazerne Z; de nieuwe locatie van Noordjes Kinderkunst.

Verdieping en verbeteren. Nog beter aansluiten bij de doelgroep. Zorgen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Scherp blijven. Recht op je doel af, zonder verlies van kracht en concentratie. Blijven geloven in de kracht en de noodzaak van kunst,voor álle kinderen. Daarom hoopt Saskia ook dat de Noordjes Kinderkunst ruimte (het Ranonkelhuys) op de kop van de van der Pekstraat kan blijven, juist ook voor de kinderen in de Van der Pekbuurt .

Noordje_2

Noordje_5

Doorgaan en doorpakken vanuit een helder mantra, op basis van een geloof in de kracht van kunst en het vertrouwen in de noodzaak. De noodzaak om kinderen serieus te nemen door hen kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden, uitgevoerd door professionele en bevlogen kunstenaars. Elk contact met kunst kan een basis zijn voor een klein vuurtje. Een klein vuurtje, wat misschien later een ook een woest brandend vuur kan worden…

Reacties


ilovenoord