Terrassen top 5 (2014)

Als de dagen langer en de rokjes korter worden, lonkt het terras. Het lijkt erop dat we in het pinksterweekend weer volop van de Noordse zomer kunnen genieten. Aan de zonzijde van het IJ is het altijd genieten van het licht dat de kabbelende golven beroert.

Mijn persoonlijke terrassen top 5 van dit moment:

1 (1). Pllek

Op het mooiste stadsstrand van Nederland geniet je bij Pllek elke keer van het magistrale panorama en zwoele zomeravonden. Copacabana, eat your heart out!

2 (3). Café ’t Sluisje

Het kost veel moeite om op zonnige dagen het terras te weerstaan als ik boven de kroeg zit te schrijven. Gelukkig is er altijd nog de vrijmibo: aan de stamtafel bij de sluis schijnt de zon het langst.

3 (2).Noorderlicht

Oké, het gras bij Noorderlicht is op zomerse dagen misschien wat vol. Maar in de paradijselijke tuin aan het water vergeet je altijd even de wereld om je heen.

thumb

4 (4). Eye

Lokale bezoekers worden bij Eye steeds meer verdrongen door toeristen uit alle windstreken, maar een terras met een weidser uitzicht kent Noord niet. En oja, mijn schoonzoon maakt er de drankjes klaar 🙂

5 (-). Schoolhuis

Na een heerlijke fietstocht door de uitgestrekte polder is de beloning groot. Het terras achter Het Schoolhuis in Holysloot is een oase van rust en de chocoladetaart onvergetelijk.

Tip: het dakterras van Brrood (NDSM). De aankomst van de pont is een bont schouwspel. Raad de Noorderling!

(foto Pllek: Edwin van Eis)

Reacties


ilovenoord