Broodnodig – in de van der Pek buurt

Ilovenoord begon in 2010 met een jubel artikeltje over de bakkerij in de bloemenbuurt. Ilovenoord oprichter Luc zocht naar een nieuwe bakker omdat zijn oude de biezen had gepakt.

Nu, 4 jaar later vind ik het tijd voor een nieuwe bakkersspecial. Puur uit eigen belang. Want voor mij als Van der Pekker – zuid is bakkerij Isken net te ver, en een goed alternatief blijft vooralsnog uit. Maak me uit voor lui, maar uiteindelijk is er niks lekkerder dan je jas over je pyama te trekken en in de vroege ochtend naar de bakker te slenteren. Voor ik weer thuis ben heb ik dan al de hoekjes van het verse brood gescheurd en opgepeuzeld. S’ochtends de fiets pakken gaat me een stap te ver, dat haal ik niet eens zonder ontbijt. Ik laat mij niet in met supermarktbrood en af en toe Turks brood is lekker, maar niet elke dag.

Toegegeven, het is een beetje gezeur. Goed Brood is gelukkig wel te vinden op een paar kilometer afstand. Even een lijstje voor lezers die nog op zoek zijn:

#1 De bakker op de markt van het mosplein. Het brood is overheerlijk. Zoals het hoort, brood dat je onder de snelbinders kunt binden zonder dat het inzakt. Ze hebben ook nog brood van gisteren voor 50 cent, ideaal voor tosti. De bakker staat er wel alleen op vrijdag en zaterdag.

#2 Voor wie wat meer georganiseerd leeft: op donderdag is er vers brood in de biologische winkel op de Kamperfoelieweg. Ik denk daar altijd aan op vrijdag. Of op maandag. Of op dinsdag.

#3 Bbrood op het NDSM. Je betaalt een paar euro meer maar dan heb je wel wat. Vanwege de ligging niet zo geschikt voor de meeste Noorderlingen, wel voor de passanten van de NDSM pont.

#4 Bakkerij Gerlofs net achter het Mosplein. Zwaartepunt van het aanbod ligt op tompoezen en taartkunstwerken.

# 5 Bakkerij Sjoerd van Willes helemaal aan het topje van de Nieuwendammerdijk. Gewoon lekker, nog lekkerder zijn de belegde broodjes.

#6 Als je gefocust blijft en niet let op de Louis Vouton shoppingbags en het ge-arrrr -arrr- dan kun je voor heerlijk brood terecht in de Landmarkt op de Schellingwouderdijk.

Landmarktje

Brood bij de Landmarkt

#7 ‘Waterlands meergranen’ haal je bij Kees Grutter op ’t Purmerplein. Maar eigenlijk moet je er heen voor de croissantjes.

#8 Een beetje vreemd om de V&D in te gaan voor je brood maar stel dat je er maandag langs komt dan haal je 3 broden voor 4 euro. It’s a bargain.

#9 De bakker op de biologische markt van het Buikslotermeerplein. Wel ook alleen maar op zaterdag. Zelfde probleem als bij nummer 2.

#10 Thuisafgehaald.nl, waar je maaltijden met je buren kunt delen. Je kunt ook een verzoek bestelling plaatsen en er zijn thuiskoks bij die brood bakken. Kijk even voor het huidige aanbod. Afgelopen week deed ik een verzoekje, maar de betreffende thuiskok lijkt er voorlopig nog geen zin in te hebben.

Toch een aardig lijstje. Maar mijn probleem is nog niet opgelost. Nu heb ik zelf altijd al al romantische gevoelens gehad bij het bakkersambacht en zou ik eigenlijk zelf moeten beginnen met bakken. Maar het vroege opstaan weerhoudt me. Bij deze een oproep!

Welke ondernemer voelt zich geroepen om een bakkerszaak te openen in de van der Pek? Klandizie genoeg zou ik zeggen, niet alleen van de Van der Pekkers maar ook Overhoeks zal er zijn brood kopen. Ik heb ook al een locatie op het oog voor de bakker in spe. Wat te denken van dat leuke pandje van voormalig Stek en il Pecorino? Ilovenoord support en reclame krijg je er gratis bij.

Voormalig stijlkamer STEK

Voorheen zat er stijlkamer STEK…

ill-pecorino

En daarvoor zat er ook nog il Pecorino in de mini versie

En daarna…een bakkerij?

Reacties


ilovenoord