Pont erbij in de spits

Vanaf maandag 7 juli is de dienstregeling van het Buiksloterwegveer veranderd en krijgt het IJpleinveer een nieuwe halteplaats. De reden van deze veranderingen is de inzet van een extra IJveer in de spitsen op het zeer drukke Buiksloterwegveer. Om een geschikte, extra veerpont in te kunnen zetten tussen het Centraal Station en de Buiksloterweg, moet er geschoven worden met de veerponten.

Wat is er veranderd?

Nieuwe halte – IJpleinveer
De halte van het IJpleinveer verhuist van de westkant naar zijn nieuwe plek aan de oostkant van het Centraal Station op de De Ruijterkade. De nieuwe situatie vind je op onderstaande plattegrond. De dienstregeling blijft gelijk.

Pont erbij in de spits – Buiksloterwegveer
Tijdens de spitsuren van 07.00 – 10.00 uur en 15.30 – 18.30 uur varen voortaan drie IJveren tussen het Centraal Station en de Buiksloterweg, ca. iedere vier minuten (afhankelijk van het overige scheepvaartverkeer).

PONT_21-0

Pont 21 in de spits erbij!

De Autopont in de spits – Distelwegveer
Tijdens de spitsuren van 07.00 – 10.00 uur en tussen 16.15 – 19.35 uur vaart een zogenaamde voormalige autopont. Deze is bij uitstek geschikt voor brommers, scooters en gemotoriseerde invalidenvoertuigen (vespa-cars). De dienstregeling blijft gelijk.

Vertrektijden van de pont en meer info vind je op onze pont pagina

veren-2014

Reacties


ilovenoord