Bofkontenfestival // 31 augustus

Theater Billenkoek is ondertussen al een paar maanden voor vele Nieuwendammers, Noordelingen en Amsterdammers een warme, bekende plek. De voorstellingen in het knusse gebouwtje met de speeltuin ernaast, bieden een lekkere zondagmiddag hangout voor jonge gezinnen.

De vrouw achter Theater Billenkoek, Charlotte Huiskamp, creëert samen met jonge theatermakers interactieve kindervoorstellingen. Zelf maken, samen creëren en nieuwe mensen ontmoeten in de buurt, werkt. Zo goed zelfs dat Huiskamp zin kreeg in meer, in een heus Festival. Het Bofkontenfestival ontstond en groeide. Shell doneerde een bedrag,  waardoor het festival verder kon worden uitgebreid.

Het festival wil tonen, benadrukken en vooral laten beleven dat de bewoners in de buurt van het Purmerplein en het Waterlandplein grote Bofkonten zijn. Een heerlijke, fijne en gezellig wijk, bomvol getalenteerde buurtbewoners met ruimte om (samen) te maken en te spelen. Vele creatieve buurtbewoners en makers van vaak letterlijk om de hoek werken mee aan het festival wat op zondag aanstaande, tussen de 31e augustus losbarst op de vaste thuisplek van Theater Billenkoek, tussen 12:00 en 18:00 in gebouw de Ruimte.

Poster Bofkonten

Charlotte somt op:  “Er is Buitenpodium met optredens van Djembefola, Saxofoonkwartet Double Espresso, Danstheatervoorstelling ‘Kriebels in mijn bil’, Acrobatiek van de Soepsisters met Aardblij, muziektheater van Die Drie en circus van Ziaqua. Er is koffie van il Pecorino, kleurige pannenkoeken van HotMamaHot en een mobiel ijslab waar je zelf ijs kan maken. Je kunt ook een Lego boomhut maken en de Stampsong leren uit Pluk van de Petteflet. Er komt er een prachtige riddertent te staan waarin Nancy Wiltink een echt Noords ridderverhaal  vertelt En! Je kunt je laten trouwen door Jelle Kuiper, met je vriendje bijvoorbeeld, of met je buurmeisje of je vader.Theater Billenkoek is er natuurlijk ook bij, met oude liedjes en liedjes uit de nieuwe voorstelling…”

Praktisch:

Bofkontenfestival door Theater Billenkoek, zondag 31 augustus, van 12:00 tot 18:00 uur.

Toegang is Gratis.  Locatie: gebouw de Ruimte – Middeliestraat 10 – 1023 AK Amsterdam.

Kijk op de Facebook pagina van het Bofkontenfestival voor meer en verse  informatie en gedetailleerde programma-informatie.

Zie ook:  Billenkoek eerder op ilovenoord.nl

Reacties


ilovenoord