Kamperen in het Noorderpark; De Buurtcamping!

Kamperen? We hebben nog twee weken vakantie voor de boeg en kamperen is altijd leuk. In Noord kan je komend weekend los gaan in Tolhuistuin Park tijdens “Mag ’t een pont(je) meer zijn“. Het laatste vakantie weekend, van 15 t/m 17 augustus, staat de Buurtcamping in het Noorderpark.

Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet elkaar, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar. Met tips voor een leuk uitje of door de pomp uit te lenen voor het luchtbed.

Van 15 t/m 17 augustus wordt het Noorderpark omgetoverd tot Buurtcamping! Samen je gaspitje delen, een haring bij de buurman in het gras slaan en s’avonds heerlijk een drankje voor je tentje.

Vakantievieren in eigen park

Een deel van het programma is al bekend. Zo staat er voor sportievelingen een zeskamp, een bootcamp en een workshop Aikido op het programma. Wie helemaal wil ontspannen drinkt thee in de Mongoolse Ger-tent, droomt weg in de boeken van de campingbibliotheek of laat zich onder handen nemen door kapster Aisha. Met het park als inspiratiebron wordt er pissebeddenpoëzie gemaakt en van tetrapakken een tentzeil.

BC-02

Bij aankomst repareer je in het Buurtcamping Repair Cafe nog even snel je kapotte luchtbed, ’s avonds zijn er kampvuurverhalen voor grote en kleine kinderen en is er een relaxte buitenbioscoop met pizza’s bij de Noorderparkbar.

Radio Komkomkommer en Campingkrant de Pleerol

Campinggasten kunnen met korting zwemmen in het Floraparkpad en naar een tentoonstelling in filmmuseum EYE. Lunchrestaurant Jacques Jour (dat huist in Café modern) verzorgt een exclusief campingontbijt en NDSM-hangout Pllek geeft een te gekke bingo prijs weg.

BC-03

Buurtbewoners met journalistieke ambities kunnen tijdens de camping ervaring opdoen als verslaggever voor Radio Komkomkommer of campingkrant De Pleerol. Radio Komkomkommer zendt het hele weekend in heel Amsterdam live uit via Salto. Aanmelden als verslaggever kan via noorderpark@debuurtcamping.nl.

Reacties


ilovenoord