Pizza’s en Piloten in Eetcafé Number One // vanaf 4 sept

Eetcafé Number One is typisch het soort plek waar je makkelijk aan voorbij loopt. Het is onopvallend, niet groot, niet klein, niet mooi, niet lelijk. Echter, achter de voorgevel blijkt zich een groot deel van het roerige leven van Amerikaanse piloten en stewardessen af te spelen. Zij reizen iedere week duizenden kilometers om juist hier aan te schuiven voor hun favoriete maaltijd.

Van 4 tot en met 7 september speelt op het Amsterdam Fringe Festival 2014 de muzikale vertelling Pizza’s en Piloten. Een voorstelling in en over Eetcafé Number One aan het Mosplein in Amsterdam Noord. Uitgevoerd door zangeres-verteller Jet van Helbergen en multi-instrumentalist Boele Weemhoff onder eindregie van Marien Jongewaard, met tekst van Anoek Nuyens.

number-one

De voorstelling Pizza’s en Piloten zoomt in op het leven van deze vaste gasten. Tussen de pizzadozen en shoarma XL, staande aan de neon-verlichte bar, nemen Jet van Helbergen en Boele Weemhoff het publiek aan de hand van klassieke liederen mee in dit waargebeurde verhaal. Tekst, liederen en akoestische soundscapes vullen elkaar aan in een vertelling die zich afspeelt op de grens van het lokale en het globale. Tussen een behoefte aan thuiskomen en een verlangen naar het onbekende. Tussen romantische jongensdromen en de keiharde werkelijkheid van een lelijke formica tafel …

 

Reacties


ilovenoord