Samen zonne-energie opwekken in je eigen buurt

Profiteren van de voordelen van zonne-energie zonder dat je zelf zonnepanelen op je dak hebt? Dat kan met Zon op Noord. De komende tijd gaan inwoners van Amsterdam-Noord samen 600 zonnepanelen plaatsen op vier locaties: Zuideinde, Hagedoornplein, Papaverweg en Landelijk Noord. Op 26 augustus houdt Zon op Noord een informatiebijeenkomst.

Met Zon op Noord gaan buurtgenoten gezamenlijk stroom opwekken met flinke zonnepaneleninstallaties. Een leuke manier om buurtgenoten te ontmoeten én mee te doen aan duurzame energieopwekking. Zon op Noord heeft met steun van het stadsdeel al twee projecten gerealiseerd en op andere plekken in Nederland zijn er nog zes van dit soort initiatieven. Meer dan 250 huishoudens doen al mee.

zonopnoord-01

Eén zonnepaneel levert jaarlijks gemiddeld 225 kWh echt duurzame energie. Voor het energieverbruik van een gemiddeld gezin van drie personen zijn ongeveer zestien panelen nodig. Maar bij Zon op Noord kun je ook al meedoen met één paneel. Per zonnepaneel betaal je € 240,-, maar je bespaart per paneel ook € 30,- per jaar. Je investering verdien je dus in ongeveer acht jaar terug. Bovendien lever je door te investeren een belangrijke bijdrage aan de overstap naar duurzame energie.

“Graag zelf bijdragen”
Aleida Verheus is vastbesloten om een of meer zonnepanelen aan te schaffen.

“De milieuproblematiek gaat mij aan het hart en alles wat ik er zelf aan kan bijdragen doe ik graag. Volgens mij zijn er veel mensen in Amsterdam die zonne-energie willen gebruiken, maar dat zelf niet kunnen. Zon op Noord geeft ze die mogelijkheid. Je kunt laagdrempelig instappen en net zoveel panelen kopen als je zelf wil. Het idee van zon uit je eigen buurt spreekt me erg aan en financieel is het ook best aantrekkelijk. Daarvoor hoef je het zeker niet te laten.”

Meer weten of meedoen?
Op dinsdag 26 augustus houdt Zon op Noord een informatiebijeenkomst in het Huis van de Buurt (Dollardplein 2) bij winkelcentrum Boven ’t IJ. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. In september volgen nog twee bijeenkomsten. Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar info@zonopnoord.nl.

Iedere inwoner van Noord kan meedoen. Je kunt je voorinschrijven via www.zonopnoord.nl. Dat verplicht nog tot niets, maar geeft wel recht van eerste koop als de projecten doorgaan!

Reacties


ilovenoord