Wereldrestaurant en de Nomadische Openluchtbioscoop op Waterlandplein // 30 aug

Het Wereldrestaurant is een diner voor en door de buurt met gerechten uit allerlei windstreken die samen een buffet vormen. Op zaterdagavond 30 augustus komen het Wereldrestaurant van de Modestraat en de nomadische openlucht bioscoop van rhizomatic naar het Waterlandplein. Buurtbewoners uit Noord kunnen komen proeven en film kijken.

Het stadsdeel Noord is rijk aan vele verschillende migranten groepen die ieder hun eigen (eet)cultuur met zich mee brengen. Er komen alleen al in Amsterdam-Noord 141 verschillende nationaliteiten voor, waarvan de grootste groepen uit Turkije, Noord- en Midden Afrika en Suriname komen. Migranten dragen verschillende kleuren, geuren en verhalen uit allerlei windstreken met zich mee. Deze rijkdom aan verschillende eetculturen wordt zichtbaar gemaakt tijdens eetbijeenkomsten zoals op zaterdag 30 augustus op het podium Waterlandplein. Reserveren is noodzakelijk.

waterlandplein-01

Het Wereldrestaurant is een initiatief van de Modestraat. Regelmatig organiseren zij ook op eigen locatie aan het Buikslotermeerplein de multiculturele driegangendiners. Deze editie komen er buurtkoks uit Ghana, Suriname, Marokko, Turkije én Nederland het driegangen buffet samenstellen. Shiela maakt Afghaanse kebab, pizza en barbecue specialiteiten, Brigit ontfermt zich over de Surinaamse keuken en Regina stort zich op kip met bami. Aan de lange, feestelijk gedekte tafels is er plek voor ruim 60 mensen. Eten verbindt en het is uitgegroeid tot ontmoetingsplek tussen buurtkoks, bezoekers en bewoners uit verschillende culturen.

Na afloop van het diner is er openluchtfilm. De nomadische openlucht bioscoop van rhizomatic heeft zijn primeur op het Waterlandplein met een film voor jong & oud. In een intieme huiskamersetting kun je gratis op het plein documentaires en film kijken. Knusse zitplaatsen zijn aanwezig, maar kijk je het liefst vanuit je eigen luie stoel of comfortabele tuinmeubelement? Schroom niet om deze mee te nemen. De mobiele cinema is op behendige wijze gebouwd op een aanhanger met ijzeren geraamte en grootscherm van wit hout. Waan jezelf in je eigen openlucht cinema onder de sterrenhemel, die niet alleen weerbestendig maar ook nog eens verplaatsbaar. Deze nazomer zal deze openlucht bios rondreizen door Amsterdam-Noord en op vele andere plekken mooie films vertonen.

De avond duurt van 18.00 tot 23.00 uur. Vanaf 18.00 zijn de gasten welkom voor het diner. Het 3-gangen wereldbuffet kost €12,50 en met stadspas €7,50. Reserveer want straks is er geen plek! Mail voor reserveringen naar: ronald@placemakers.nl.
De openluchtbioscoop is tussen 21.00 en 23.00 uur.

Reacties


ilovenoord