Afscheid nemen van Café Ot en Sien

Café Ot en Sien gaat sluiten. Wat?? We kunnen het bijna niet geloven en dubbel-checken het bij Sophie, die ons ondertussen een biertje tapt. Stomverbaasd kijken we elkaar aan. Sophie knikt nogmaals en het nieuws druppelt langzaam binnen. Het café waar je ongegeneerd drie keer achter elkaar The Simple Minds kon aanvragen, waar je altijd lachend werd begroet. Het is voorbij. Het oudste café van Noord, aan de Buiksloterweg, is definitief verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Ons resten nog maar enkele weken van afscheid nemen. Een lastig rouwproces. Ot en Sien was al eens eerder dicht en weer open. Chris Keulemans schreef er in 2011 een mooi stuk over op ilovenoord, ‘Ot en Sien is dicht

Voor ons, het team van de Tolhuistuin, was Ot en Sien de plek waar we na een dag van hard werken thuis konden komen. Dirk, maar ook Evelien en Irma, stonden er klaar met wijn en een bord barstensvol kipsaté. Aan de bar zat het rijtje vertrouwde koppen van de mannen die overal een mening over hadden, van Ajax tot Benghazi. Aan de tafeltjes zat een mooie mix van Noordbewoners, oud en nieuw, de helft nog zakelijk in gesprek, de andere helft al aardig van de wereld. En er was altijd de muziek. Dirk weet precies welke hits uit de jaren 70 en 80 nog altijd de moeite waard zijn. Hotel California, houdt hij stug vol, blijft de allermooiste. Die kan je drie keer dag voorbij horen komen, al 35 jaar, en vervelen doet hij nooit. En het gekke is, als je The Eagles hoort in Ot en Sien, dan is daar nog iets voor te zeggen ook.

Jeroen Kleijne, blij dat de zaak in mei weer open zou gaan in ‘Ot en Sien gaat weer open’:

Amsterdam-Noord droogt zijn tranen, stapt op de fiets en trekt zijn portemonnee voor een koud biertje op het terras of een “laatste bel witte wijn”: café Ot en Sien gaat weer open!

Maar voor ons is het nu einde oefening. Dag Ot, dag Sien. We gaan jullie missen in Noord.

Reacties


ilovenoord