App-opleiding biedt jongeren kans op werk

Wil je als ondernemer in Noord je eigen mobiele app laten bouwen en ook nog eens bijdragen aan het verminderen van de jeugdwerkeloosheid? In samenwerking met de Vereniging van bedrijven in Amsterdam-Noord (VEBAN) organiseert The App Academy een opleiding tot app-ontwikkelaar voor werkzoekende jongeren.

De app-industrie is booming, steeds meer bedrijven, van groot tot klein, laten apps bouwen. De vooruitzichten voor app-ontwikkelaars zijn dan ook goed op de arbeidsmarkt. ‘Zij zijn goud waard! Bedrijven staan te springen om een jonge gemotiveerde app-ontwikkelaar,’ zegt Martijn Wuite van The App Academy.

The App Academy vormt een partnerschap met 10 VEBAN-leden en recruteert 20 studenten. Die studenten gaan eerst drie maanden een ‘App Development Bootcamp’ doen; een intensieve cursus waarin ze worden getraind in software ontwikkeling. Met voldoende vlieguren op zak ontvangen ze een certificaat en gaan vervolgens verder om met de partner-ondernemer in nog eens drie maanden de app verder uit te bouwen. Na een half jaar hebben de studenten genoeg programmeeruren gemaakt om zich ‘app developer’ te mogen noemen en ontvangen hun diploma.

Omdat The App Academy de opleiding financiert volgens publiek-private samenwerking blijven de kosten voor de ondernemer relatief laag.

Meer info op veban.nl enĀ theappacademy.nl.

Reacties


ilovenoord