BEYOND Biennale: ‘Discovery Festival Night’ & de expo ‘The Reality Shift’

Hij is al een tijdje aan de gang, de BEYOND Biennale aan de IJ oever. Een Biennale vol nieuwe media, performances en korte presentaties. Niet alleen zitten en kijken, maar vooral ervaren, beleven en experimenteren. De expositie ‘The Reality Shift’ opent morgen in de IJzaal van de Tolhuistuin. Op het dak ervan staat al de Soldome, een prachtig kunstwerk van Loop.pH.  Afsluitende knaller is van het festival is de ‘Discovery Festival Night’ op 26 september.

De aan Discovery Festival en BEYOND Biennale gekoppelde expositie The Reality Shift is vanaf de opening op 17 september gratis te bezoeken in Tolhuistuin. In deze tentoonstelling kijken we naar een verschuivende werkelijkheid waarin mens en techniek, en het fysieke en virtuele leven onder invloed van nieuwe (media) tools en data steeds meer een eenheid vormen. Makers, denkers en onderzoekers reageren met zeer uiteenlopende werken op hoe we omgaan met data, privacy, nieuwe netwerken en de versmelting tussen mens en technologie.

SOLdome-by-Loop.pH-Discovery-Festival-2014

Blikvanger van de expositie is Soldome, een lichtsculptuur die de hoeveelheid CO2 in de lucht visualiseert. Dit werk van Loop.pH brengt wetenschap en kunst op een spectaculaire visuele manier bij elkaar, boven op het dak van de festivallocatie Tolhuistuin.

BEYOND_Firewall-Aaron-Sherwood

Discovery Festival Night

Discovery Festival is een vooruitstrevend nachtfestival dat draait om de kick die je krijgt als je nieuwe dingen ontdekt. Nieuwe wetenschap, nieuwe kunst, nieuwe muziek; Discovery Festival betreedt spannende wegen en smeedt unieke dwarsverbanden. De 9e editie van Discovery duikt met ‘The Reality Shift’ niet alleen op nieuwe vormen van media, (data) systemen en leven, maar ook op oeroude: framing, leugens en bedrog. Met een nacht vol live experimenten, micro talks, performances, demonstraties en een dampend muziekprogramma zoekt Discovery de grens tussen echt en onecht, waarheid en leugens, met o.a. Jameszoo, Koreless (UK) en Untold (UK).

 

 

Reacties


ilovenoord