Dichtersmarathon: 30 dichters x 3 gedichten // 13 september

In de Tolhuistuin kun je zaterdag luisteren naar héél véél gedichten, onafgebroken voorgelezen door 30 dichters. Op de 30 + 30 Dichtersmarathon lezen 30 dichters twee gedichten van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Ruim tweeënhalf uur poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

De Dichtersmarathon maakt deel uit van Read My World, het internationale literatuurfestival van Amsterdam: “Voorbij de waan van de dag onderzoekt Read My World de grens tussen literatuur en journalistiek, tussen hier en daar – en vestigt de aandacht op alles ertussen”. Dit jaar beleeft het festival de tweede editie.

De curatoren van Read My World 2014 selecteerden hun favoriete schrijvers, dichters en spoken word-artiesten uit de Caraïben. Op de openingsavond, vrijdag, presenteren zij hun gasten. De legendarische dub-poet Linton Kwesi Johnson (‘Inglan is a bitch‘) opent Read My World met een speciale keynote openingsspeech.

30 +30
De 30 + 30 Dichtersmarathon wordt al sinds 2005 op Gedichtendag in de zaal van boekhandel en poëziecentrum Perdu georganiseerd. Vanaf 2010 stak de wervelwind van poëzie op in Amsterdam-Noord, toen de zomereditie van de Dichtersmarathon voor het eerst in de Tolhuistuin werd georganiseerd. De constante stroom van woorden in de aangename omgeving van de tuin, met een houtvuurtje, een cocktailbar en het geruis van de bomen bleek een goede formule te zijn. De Tolhuistuineditie van Dichtersmarathon is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Dichters Thomas Möhlmann en Joost Baars stelden ook dit jaar weer de 30 + 30 Dichtersmarathon samen. Deze aflevering speelt zich af in de tuinzaal van de Tolhuistuin.

Hey Thomas, wie komen er eigenlijk optreden bij die Dichtersmarathon van Joost Baars en jou, zaterdagavond 13 september a.s.? Nou! Een dertigkoppige stoet prachtdichters uit Nederland, Vlaanderen en de Caraïben, plus de Palestijnse sensatie Ghayath Almadhoun! In die stoet o.a. Neerlands Dichter des Vaderlands Anne Vegter, Belgische Dichter des Vaderlands Charles Ducal, Buddingh’-winnaar Maarten van der Graaff, publiekslievelingRodaan Al Galidi, podiumbetovenares Ellen Deckwitz en Vlaamse donder Andy Fierens en A’dam-Noords eigen Floor Buschenhenke! Kijk zelf maar: www.readmyworld.nl/event/dichtersmarathon/

30 + 30 Dichtersmarathon, zaterdag om 19.00 uur in de Tolhuistuin tijdens het Read my world festival. Meer info op www.readmyworld.nl

Reacties


ilovenoord