Kazerne Z opent in de Zamenhofstraat

Kazerne Z opent aanstaande vrijdag officieel haar deuren. Saskia Noordhuis van Noordjes Kinderkunst is daar begonnen met een cross-over van kinderkunst, inspirerende zzp’ers, huiswerkbegeleiding, een supply store en meer. Suzanne schreef er vorige zomer al over in ‘Noordje Groeit‘, maar nu is de voormalige brandweerkazerne klaar voor gebruik.

De Kazerne staat tegenover Museum de Noord. Wat een geweldige plek, Oud en nieuw kunnen elkaar ontmoeten. Elke middag kunnen kinderen en jongeren na schooltijd onder begeleiding verhalen schrijven en illustreren. Kazerne Z is ook een plek waar ze hun huiswerk kunnen maken. Dit vindt plaats onder begeleiding van een team van professionals die, op aanmelding, een of meerdere uren per maand hun tijd geven aan deze kinderen die soms van zichzelf niet weten hoe goed ze zijn.

Noordjes Supplystore

Grote voorbeeld voor Saskia is 826 National. Eenzelfde idee uitgegroeid tot 8 vestigingen in Amerika. Iedere vestiging heeft een frontstore. The Pirate Supplystore, The Boring Store, The Museum of Unnatural History….Bij Kazerne Z komt een dergelijke “frontstore”. Dat wordt “Kabinet Z” ofwel de “het begint met een Z winkel”. Daar verkopen ze produkten die met een Z beginnen. Zoals Zakdoeken, een blik Zomersproeten, Zebra’s, Zachte drop …

kazerne-z-01

Nieuwe website

De website van Noordje is ook nieuw! Nu kun je alles duidelijk vinden over Kazerne Z en Noordjes Kinderkunst.
Het adres van de Kazerne Z is Zamenhofstraat 14B 1022AC Amsterdam.

Saskia als Onderwijsheld

Er is ook net een boek verschenen ‘Onderwijshelden’ en wie staat daar in? Saskia! Hieronder een quote die we jullie niet mogen onthouden. We wensen Saskia en haar hele team een te gekke Kazerne Z tijd!

Over alter ego’s gesproken: als Noordje Superman zou zijn, dan ben ik Clark Kent en is Amsterdam Noord Smallville. En dan is het onze missie om ervoor te zorgen dat niets of niemand in de weg staat voor de jeugd om zichzelf te kunnen ontplooien op gebied van kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

Reacties


ilovenoord