PIPS:lab transformeert De Gele Pomp in ‘Aire d’Assevillers’ // 17 t/m 21 september

Voormalig benzinestation De Gele Pomp is van 17-21 september “Aire d’Assevillers”, de locatie voor de nieuwste PIPS:lab productie van en met Thijs de Wit en Andreas Scharfenberg. Compleet met “voorzieningen, horeca, winkels, sanitair”. Een theatrale roadmovie als reactie op de economische crisis. Een moralistische zedenpreek voor arm en rijk. Een 21e eeuws wagenspel met een multimedia kampeerbusje op een tankstation langs de Franse snelweg …

pips00

Met de locatievoorstelling Aire d’Assevillers (Sterven als god in Frankrijk) brengt multimedia collectief PIPS:lab een hedendaagse muzikale versie van Elckerlijck. Een moralistische zedenpreek voor arm en rijk als reactie op de economische crisis. Een 21e eeuws wagenspel met een multimedia kampeerbusje op een tankstation langs de Franse snelweg, in een tekst van Don Duyns.

Aire d’Assevillers: “een plek waar iemand langer dan de duur van het eten van een hamburger wil zijn”.

pips02

Aire d’Assevillers is een theatrale road movie over de gevolgen van de crisis die nog altijd voelbaar zijn. Een verhaal over wanhoop, vergeving en verlossing. Een pleidooi voor een gewetensvol leven omdat we er maar één hebben.

// beeld via PIPS:lab facebook

Reacties


ilovenoord