Programma Noorderparkfestival // 7 september

Een stampvol programma, helemaal voor en door Noord, leuk voor alle leeftijden en gratis toegankelijk: het Noorderparkfestival is er weer! Dit jaar is dat op zondag 7 september in het Noorderpark, nabij de Sneeuwbalweg, van 11:00-20:00 uur. Met sterren als Jeroen Zijlstra en Brown Hill, het grote Salsa Burenbal, oude filmbeelden van Noord, een rijdende avonturenbus, de markt van Noord, Magic Circus, talkshow De Wereld Draait Noord, een parade naar het Noorderparkbad, het jongerenfestival Zelfie en nog veel meer …

Het grote veld
Op het Tolhuistuinpodium presenteert Mareille Labohm een scala van talent uit Noord in alle stijlen. De Waterlandse Harmonie opent met ‘Het water stijgt’, over de watersnood van 1916. Francisco Pena y la Banda sluit af met spetterende latin op het grote Salsa Burenbal. Daartussen in zijn er smartlappen van de Garageband, hiphop van Solid Ground Movement, electropop van Rita Zipora, muziektheater van M-Lab, americana van Jan Donkers en A Song Journey, rap van Lamyn Belgaroui, funk van Brown Hill en de ballades van de band Zijlstra: winnaar van de allereerste Cultuurprijs Noord. Rond het veld staan de kramen van de Markt van Noord, waar je terecht kan bij ondernemers uit Noord voor onder andere eten uit de Surinaamse, Thaise, Turkse en Italiaanse keuken.

Markt van Noord
De inwendige mens zal ook dit jaar weer niets tekortkomen op het festival. Rond het grote veld bij het Tolhuistuinpodium kunt u genieten van een diversiteit aan lekkernijen: Surinaams, Thais, Turks, Italiaans en natuurlijk oer-Hollandse vis. Naast veel lekker eten en drinken, zijn er dit jaar ook culturele instellingen aanwezig. U kunt bijvoorbeeld genieten van oude beelden van Amsterdam-Noord die Eye komt vertonen.

Noorderparkkamer
Als je een papa of een mama hebt die niet goed kan dansen, dan ben je aan het goede adres bij de Dansdokterdisco! De heupen kunnen ook losgeschud worden bij de Silent Disco. Tussendoor kan er worden uitgerust tijdens het kijken van oude beelden van Amsterdam-Noord die Eye hier komt vertonen.

Noorderperskamer
Het festival maakt haar eigen nieuws. Kunstenaarscollectief de Spullenmannen zorgen twee keer voor een festivalkrant. De piepjonge reporters van de DAT! School maken hun eigen foto’s en interviews. De Theaterstraat zorgt voor een extra lange festivaleditie van De Wereld Draait Noord, een talkshow met een Noords accent.

NDSM-plein
Tussen de bomen is het kinderplein opgezet, met dank aan de NDSM-werf. Het roemruchte Magic Circus geeft vier voorstellingen in de grote tent, een voorproefje van hun nieuwe spektakel KNITS. Knutselen kan bij Noordjes Kinderkunst en bij theatergroep Babok krijgen afgedankte apparaten een tweede leven. Voor de echte bikkels is er een stuntmannen/vrouwen workshop van Eye en de DAT! School. De hele middag is er de Dertig Meter van Noord. De echte hardlopers rennen dertig kilometer, maar hier mag iedereen meedoen aan de dertig meter met hindernissen, georganiseerd door atletiekvereniging Atos en Powerboat.

Jongerenfestival Zelfie
Is er in Noord niks te doen voor jongeren? Nu wel! Een club van Noordse jongeren heeft zelf een festivaldag georganiseerd met twee podia, vlak naast het Noorderparkfestival. Met optredens van DEGASTEN, Skere Heren, DJ Westizo, DJ Edlan, Cheyenne (van The voice of Holland) en special guest Jayh Jawson. Daarnaast is er de finale van Noord Got Talent.

Reacties


ilovenoord