Unfair Amsterdam is voor en door kunstenaars // 18 – 21 september

Nog meer lekkers voor de Noordse kunstliefhebbers: naast Amsterdam Drawing opent ook kunstbeurs Unfair Amsterdam 18 september de deuren op de NDSM-werf voor een lang weekend kunst kijken en kopen. Op de tweede editie van de kunstbeurs, die vorig jaar begon in Oost, tonen ruim 40 kunstenaars recent werk.

Louise-te-Poele-Magnifier-100x70cm

Louise te Poele, Magnifier

Waar op de meeste kunstbeurzen kunstenaars worden vertegenwoordigd door galeries is Unfair Amsterdam een beurs voor en door kunstenaars. Alle deelnemende kunstenaars zijn actief betrokken bij de totstandkoming van de beurs. Gezamenlijk wordt opgebouwd en zijn de kunstenaars aanwezig tijdens de beurs.

Onder voorzitterschap van curator Eelco van der Lingen is er een selectie gemaakt van 44 (inter)nationale kunstenaars, die niet langer dan 10 jaar afgestudeerd zijn, en speciaal op de beurs nieuw werk presenteren.

De deelnemende kunstenaars betalen geen standhuur en de organisatie vraagt geen provisie over de verkoopprijs van de kunstwerken. Unfair Amsterdam financiert de beurs met een toegangsprijs (12 euro) en roept bezoekers op te participeren door een lidmaatschap te kopen. Al voor 17,50 euro ben je Friend with benefits en ontvang je behalve je toegangskaartje een uitnodiging voor een Subbacultcha! Club Night, een Unfair tasje en een affiche. Voor iets meer ben je Family en voor een luttele 50.000 euro koop je de hele beurs en behoor je tot The New De’Medici.

Unfair Amsterdam haalde ook een fors bedrag op bij een kunstveiling. Alle kunstenaars leverden een werk in dat afgelopen week werd geveild bij Christie’s Amsterdam.

Het team van pop-up restaurant Repéré, onder andere bekend van La Cantine (De Parade), Vuurtoreneiland en Foyer, serveert gedeurende 5 dagen Hollandse kost in een modern jasje.

Unfair Amsterdam belooft een gevarieerd beeld te geven van een aankomende generatie jonge kunstenaars. Gaat dat zien!

Bob Waardenburg, Jacobs Ladder

Bob Waardenburg, Jacobs Ladder

Deelnemende kunstenaars:
Isabelle Andriessen (NL) Arnar Ásgeirsson (IS) Matea Bakula (BA) Boris de Beijer (NL) Willem Besselink (NL) Erik de Bree (NL) Yair Callender (NL) Peter van der Es (NL) Thijs Ebbe Fokkens (NL) Daan Gielis (BE) Julien Grossmann (FR) Josje Hattink (NL) May Heek (NL) Kasper Jacobs (NL) Otto Kaan (NL) Daniel Vom Keller (CH) Marc Philip van Kempen (NL) Ingmar König (NL) Rens Krikhaar (NL) Thomas van Linge (NL) Thijs Linssen (NL) Noël Loozen (NL) Astrid Mingels (NL) Clara Pallí Monguilod (ES) Adam Nillissen (IL) Suat Ögüt (TR) Magdalena Pilko (AT) Louise te Poele (NL) Suzanne van Rest (NL) Anika Schwarzlose (DE) Wouter Sibum (NL) Daniël van Straalen (NL) Aldwin van de Ven (NL) Wouter Venema (NL) Puck Verkade (NL) Bob Waardenburg (NL) Krista van der Wilk (NL) Daniël Dennis de Wit (NL) Müge Yilmaz (TR) Thijs Zweers (NL)

Zie unfairamsterdam.nl voor openingstijden en toegangsprijzen.

Unfair Amsterdam 2014
18 – 21 september
Scheepsbouwloods, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

Reacties


ilovenoord