Wekelijkse Trancedans / dansmeditatie workshops aan het IJ in Amsterdam

Esta Polyesta, onze bekende noordse DJ geeft Trancedans lessen in de Tolhuistuin. Trancedans is een vorm van bewegingsmeditatie waarbij je een reis maakt. Je geeft beweging aan wat er op het moment is of wat zich aanbiedt. Het lichaam weet wat het wil. Het zit in onze cellen. Voor generaties hebben onze voorouders gedanst en geschud met hun lijf om allerlei gebeurtenissen in het leven te vieren of te verwerken.

Ik wil je uitnodigen om de danser in je wakker te maken en zelf de helende, ontspannende en inspirerende eigenschappen van de dans te ontdekken.

Door middel van trancedans kun in diep contact met jezelf komen en eenheid en heelheid ervaren. Je komt even los van de wereld om je heen.  Veel mensen ervaren een weldadige stilte, anderen beleven juist een verhaal en werken allerlei thema’s uit. Omdat je hersens op een andere frequentie werken tijdens de trancedans, kun je tot verrassende gedachten, oplossingen, inzichten of ideeën komen.

Dansen met een blinddoek op. Je blinddoek schermt je af van de visuele prikkels uit je omgeving. Je wordt je scherper bewust van al je zintuigen en maakt gemakkelijker contact met je innerlijke wereld en de wijsheid in jezelf. Je blinddoek is het zwarte scherm waarop je je innerlijke wereld projecteert.

Esta maakt gebruik van etnische en  rituele muziek uit alle windstreken, die je gaat helpen een trance te bereiken. Soms is de muziek helemaal akoestisch, soms elektronisch. De workshops lopen van woensdag 10 september tot en met woensdag 17 december.

  • Inloop vanaf 20.00
  • Dans om 20.30
  • Meestal dansen we voor een uur en 15 minuten, en daarna drinken we thee.
  • Afronding 22.00

Losse les 15.-
5 rittenkaart: 60.-

Meer info:

Adres: Solid ground Studio
Buiksloterweg 5C
1031 CC Amsterdam
Noord-Holland, Nederland

Reacties


ilovenoord