ADE in Noord TIP #1: ‘Hoezo techno? Let’s disco!’

Het is weer bijna zo ver: over een paar weken staat het hele Amsterdamse nachtleven in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Ook in Noord zullen de voeten van de vloer gaan. Om alvast op te warmen, zullen de redacteuren van ilovenoord een paar van hun favoriete feesies uitlichten. Met TIP #1 RAUW & DECKEDOUT in de Tolhuistuin.

Wie het over ADE heeft, zegt bijna automatisch techno of house. Maar ook voor de liefhebbers van andere stromingen valt er aardig wat mee te snoepen. In de Tolhuistuin komt het op vrijdag 17 oktober tot een ware disco orgie bij RAUW & DECKEDOUT. Met helden als the Magician en de ouwe rot van eigen bodem, Joost van Bellen, gaan de heupen moeiteloos los.

Elk decennium lijkt weer zijn eigen muziekstijl voor te brengen. De jaren 70 waren zonder twijfel de jaren van de disco. Een genre onder andere te herkennen aan funky gitaren, groovy baslijntjes en pakkende claps. Nu de dance zich verder heeft ontwikkeld zijn de invloeden van disco nog steeds overal hoorbaar. Denk bijvoorbeeld aan Daft Punk en Cassius.

De afgelopen jaren heeft de disco zich zelfs een nieuw jasje aangemeten, nu-disco genaamd. Een stijl waarbij al het goede van disco, funk en boogie wordt gecombineerd met nieuwe productietechnieken. Hoewel de term nu-disco (of moderne disco) je dus minder vaak om de oren slaat dan ‘techno’, heeft het vele grootheden voortgebracht als Aeroplane en Tensnake. Echte disco-fanboys en -girls menen zelfs dat het mogelijk ooit nog techno van de troon gaat stoten. Wie zal het zeggen?

Wij halen in ieder geval alvast ons glitterpak uit het stof! Kaartjes voor RAUW & DECKEDOUT zijn (nu nog) €12,50 en hier verkrijgbaar. Tijden: 23:00 tot 07:00 uur.

En laten we vooral de rest van de line up niet vergeten:

Main room:

  • The Magician
  • Lxury
  • Wilfred Giroux
  • Mike Mago
  • Joost van Bellen

Foyer:

  • SHMLSS
  • RipTide
  • Stijn Sadée
  • The Legendary Disco Dino

rauw-00

Reacties


ilovenoord