Cursus levenskunst in Amsterdam-Noord

In de cursus Levenskunst (3x) gaat ZINNIG NOORD met gelukszoekers op zoek naar bronnen van geluk en het goede leven. (Spoiler: geld maakt niet gelukkig)

Geluk: het staat bovenaan het wensenlijstje van mensen waar ook ter wereld. Maar is geluk wel maakbaar? En wat maakt ons dan gelukkig? Geld, liefde, innerlijke rust? Wat is nou het goede leven? Professor Sonja Lyubomirsky doet al twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar geluk en zegt dat ons geluk voor 40 % voort komt uit bewust gedrag en keuzes (50 % is erfelijk en 10 % omstandigheden). In haar jarenlange zoektocht naar empirisch bewijs heeft ze twaalf ‘geluksactiviteiten’ gevonden die voor blijvend geluk blijken te zorgen.

In een speelse en serieuze cursus levenskunst gaat ZINNIG NOORD met gelukszoekers op zoek naar deze bronnen van geluk en het goede leven. In verschillende creatieve oefeningen leren deelnemers op nieuwe manieren tegen geluk aan te kijken en gaan zij op zoek naar hun droom, naar dankbaarheid, naar iets heiligs en naar het goede leven. Zo leer je ook te werken met de verschillende geluksactiviteiten van Sonja Lyubomirsky. Ben jij benieuwd naar hoe je jouw geluk kunt vergroten (en dat van anderen)? Doe dan mee!

De cursus vindt plaats op drie donderdagavonden (30 okt, 13 en 27 nov, om 20.00 uur), in boekhandel Over het Water (van der Pekstraat 59). De kosten bedragen € 30,- en € 20,- als je een stadspas hebt (incl. koffie en lekkers). Als je vragen hebt of je je  wilt opgeven: info@zinnignoord.nl. Of Laat je mailadres achter en blijf op de hoogte van meer leuke en zinnige activiteiten in Noord.

Reacties


ilovenoord