Heel Noord bouwt mee aan de Pekmarkt!

Morgen is het feest. Dubbel feest. Het is vakantie én de Pekmarkt opent. Dat klinkt als een leuk uitje om je vakantiegeld aan te spenderen. De gezellige warenmarkt met alle vertrouwde gezichten staat er natuurlijk, maar dit keer ook met een extra stukje markt met stoutmoedige nieuwelingen.

Ben je nieuwsgierig naar de Argentijnse empanada’s van Maaike en Martin, Smoothies van de Sapkar, Biodynamische seizoensgroente van de Eemstuin,  Hongaarse Lángos uit Tündi’s keuken, Engelse patisserie van Sweet&Tea, Curiosa van Victor Schaduw, zelfgemaakte portemonnees van Manja Wilkinson, vintage aardewerk van Treasure depot, excentrieke sieraden en objecten van Frida Badoux of de buurtkraam met homemade producten van bewoners? Kom dan eens kijken, er is nog veel meer.

pek-01

Op de hele markt is een vol feestelijk programma. Iedereen draagt een steentje bij om de markt tot een succes te maken. Marktverkopers, ondernemers uit de straat, bewoners, bloggers, producenten, muzikanten: iedereen bouwt mee aan de Pekmarkt. BackUp Theaterintiatieven maakt van het dagelijkse aanbod van de warenmarkt, bijzondere amuses. Café de Ceuvel bouwt en runt de bar.  De afterparty is bij Cafe Oud-Noord. Er is een uitgebreid kinderprogramma met kermis, verhalenvertellers en poppenkast. Noordjes Kinderkunst verzorgt een spannende zoektocht over de markt en bij Boekhandel over het Water signeren en lezen kinderboekenschrijvers Ingrid en Dieter Schubert voor. Bij de nieuwe winkel Fashion & Tea kan je sieraden maken en bij Club Geluk handwerken.  Ben je een snelheidsduivel, ga dan langs bij This is Soul voor skateles.

Aan beide kanten van de markt is muziek. Martin Heukeroth staat dit keer niet in de kraam, maar host het podium met artiesten zoals Jamie van Dijk, Jordy Heer en het Nieuwendammer Shantykoor. Sjaak Hartog is de gastheer van het straatpodium -aan de andere kant van de markt- met artiesten zoals Frankfurter Polka Trio, Pino & Blits en Ibo. Al struinend over de markt loop je ook nog theatrale en muzikale verrassingen tegen het lijf.

  • Het volledige programma van de opening van de markt kan je vinden op www.pekmarkt.nl.

Reacties


ilovenoord