Noorderwoord #4 // 9 oktober

Noorderwoord is ondertussen al aan zijn vierde (!) editie toe. Hieruit blijkt wel dat deze avondjes met verhalen en variété in het Zonnehuis erg populair zijn. In de vierde editie van Noorderwoord op 9 oktober is het publiek getuige van een bijzondere samenwerking.

Timen Jan Veenstra (de Tekstsmederij) zocht Edith Ringnalda, weduwe van wijlen dichter Simon Vinkenoog, op in hun tuinhuisje in Amsterdam-Noord en schreef op basis van die gesprekken een innemende theatertekst. Niemand minder dan actrice Monic Hendrickx zal deze theatertekst voordragen in regie van Marike Splint (o.a. Roma B, Theaterstraat). Monic ken je van o.a. Penoza en De Poolse bruid.

noorderwoord2

Initiatiefneemster Christine Otten interviewt Marja Pruis over haar jeugd in Noord en haar laatste boek ‘Kus me, straf me’. Cabaretier Rayen Panday staat, nadat hij Nederland veroverde met zijn cabaretvoorstelling ‘Drie keer Rayen’, ook op de planken.

De avond zal muzikaal worden ondersteund door Het Specie Trio en natuurlijk zal de huisdichter Lamyn Belgaroui de avond openen met een voordracht uit eigen werk en de avond eindigen met een tijdens de avond geschreven gedicht.

  • 9 oktober 2014 om 20 uur in het Zonnehuis
  • info: www.slaa.nl en www.broedstraten.nl/theaterstraat
  • Kaarten 7 euro (normaal tarief) of 5 euro (Stadspas, CJP, 65+, student) en kunnen gereserveerd worden via noorderwoord@gmail.com

Reacties


ilovenoord