Struikelblok voor het Noorderpark

Terwijl op tal van plaatsen in Noord de fietspaden glad geasfalteerd worden en er een nieuw stukje fietspad bij het Buikslotermeerplein wordt aangelegd maakte de gemeente een blunder bij de vernieuwde entree van het Noorderpark.

De betonnen platen bij de ingang aan de Meeuwenlaan van dit mooie park zijn vervangen door strak zwart asfalt, en geheel in stijl is de versierde betonnen rand, die door het hele park loopt, doorgetrokken tot aan de entree aan de Meeuwenlaan.

Maar iets te ver. Tussen die oude betonnen paaltjes lijkt het, zeker in het donker, nog steeds een vrije doorgang, de brede weg op het Noorderpark in. Wanneer je dan in volle vaart op dat gedecoreerde struikelblok afrijdt mag je van geluk spreken wanneer je er met een slag in je wiel vanaf komt.

Stadsdeel of gemeente (of wie spreken we er nu op aan), doe er iets aan. Zet er ook van die leuke knipperende waarschuwingspaaltjes neer, leg er ledverlichting in of beter, schuif die betonnen rand een paar meter terug. En pak dan meteen die schuine rand even aan, die is toch veel te steil voor scootmobielen, rollators en invalidenwagentjes.

NB: Dat treft! IMG_3951Bestuur en Fietsersbond doen vrijdagmiddag een rondje Noord en constateren ook een ‘onmogelijke situatie’.

Reacties


ilovenoord