Solid Light Films van Anthony McCall nog héél even te zien bij Eye …

Donker is het in de tentoonstellingsruimte van Eye. Heel erg donker. We ruiken de rook van diverse rookmachines. Als langzaam onze ogen wennen aan het duister en we de lichtbundels benaderen, wanen we ons in een sprookjesachtige wereld van bewegende mist en licht. We lopen erdoorheen, stappen erin en maken zelf rare hoeken en vormen in de bundels met ons lichaam. De langzaam draaiende beelden roepen een magische verwondering op en spelen een spel met je zintuigen.

Anthony McCall is een goede bekende in het wereldje land-art kunstenaars. Anthony doet het onder andere met licht en geluid. Nog te zien tot eind van deze maand in Eye. Laat je verbazen en stap in zijn wereld van lichtkunst en luister ook naar die Breaking Wave.  Aaarghh, die is heel erg verslavend … nog één keertje dan!

AnthonyMcCall-00 AnthonyMcCall-02 AnthonyMcCall-03 AnthonyMcCall-04

Reacties


ilovenoord