Super sale bij DAC // vrijdag 21 november

Komende vrijdag heeft het DAC op de Wingerdweg super uitverkoop. Twee weken geleden was er al een rommelmarkt voor de buurt. Alle kleding, schoenen en tassen die toen niet verkocht zijn, gaan nu weg voor 0,50 cent!

Het DAC van Cordaan was tot voor kort bij mij geheel onbekend. Ik ben duizend keer langs het prachtige pand gefietst (hoek Wingerdweg/ Hagedoornweg) en was toch volledig onwetend van al het moois daar binnen afspeelt. Een tijdje geleden ontmoette ik teamleider Patricia. Ze nodigde me uit om een keer te komen kijken.

unnamed1

Het DAC  is een DagActiviteitenCentrum voor mensen die nu of in het verleden te maken gehad hebben met psychische problemen. De filosofie van het DAC is dat ze kijken naar wat mensen wel kunnen en niet naar waar ze misschien niet zo goed in zijn. Daarbij streven ze naar zoveel mogelijk ontmoeting met ‘gewone’ mensen uit de buurt. Er is dus open inloop.

Iedereen kan hier komen binnen waaien voor een kop koffie  of tussen de middag een maaltijd mee-eten voor 3 euro. De hoge lichte ruimte in het historische pand voelt prettig  en open. Een van de creatievere gasten heeft de sfeer op de muur aardig gevat:

unnamed2

Met trots laat de teamleider Patricia me de nieuwe keuken zien. “We koken ook ’s avonds. Zoveel mogelijk met groenten uit de moestuin van het Leger des Heils op de Heggerankweg. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan iedereen een maaltijd komen nuttigen of afhalen voor thuis”.  Hoe meer mensen uit de buurt mee-eten, hoe beter wat haar betreft.

unnamed6

De knutselkamer…

Ik ben echt onder de indruk van het centrum. Een muziekstudio, een sportzaal een knutselkamer.. alles is er en de zaaltjes zijn ook te huur. Er wordt al yoga georganiseerd door iemand uit de buurt bijvoorbeeld. Wist ik dan weer niet.

Vooral van de knutselkamer word ik blij. Hier worden mooie dingen gemaakt. Knuffels gebreid, handtassen gemaakt van oude stropdassen, en natuurlijk gemozaïekt. Al deze spullen zijn ook te koop (niet voor 50 cent helaas), maar niet veel mensen weten ervan. Tja. Veel tijd voor communicatie hebben ze helaas niet, verzucht Patricia. Nou bij deze dan:

VRIJDAG 21 NOVEMBER VAN 13.00 tot 16.00 uur. SUPER SALE BIJ HET DAC!!

MET HIGHTEA

ALLE KLEDING, TASSEN EN SCHOENEN VOOR 50 CENT!!!

Ik raad iedereen te gaan kijken op de Wingerdweg nr. 4. Al is het alleen maar om dat prachtige gebouw een keer van binnen te zien. En een paar prachtige mensen te ontmoeten!

unnamed4

Ja die Olifant heb ik al gekocht 🙂

 

 

Reacties


ilovenoord