Kadotips voor kerst #2: De tips van Boekhandel over het Water

In onze serie kadotips voor de kerst, deze keer de aanraders van Lot Douze (Boekhandel over het Water). We vroegen haar persoonlijke top vijf, maar het zijn er stiekum zeven geworden!

hendrikgroen

Hét boek voor onder de boom is natuurlijk Hendrik Groen’s dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Deze hilarische, ontroerende belevenissen uit een bejaardenhuis in Amsterdam-Noord raken niet alleen mij, maar ook vele anderen – zo blijkt uit de verkoopcijfers in de winkel. Pogingen iets van het leven te maken is het bestverkochte boek van het jaar. De boeken vliegen met zijn tweeën of drieën tegelijk de winkel uit, veel klanten komen terug voor meer. De kans bestaat dat iedereen die je kent, het al heeft.

Daarom nog zes andere Kersttips:

kerstverhalenboek

Het is niet echt Kerst zonder verhalen. Dat dachten ook de samenstellers van Het groot Kerstverhalenboek. Ze vroegen tout schrijvend Nederland een kerstverhaal te schrijven: Sylvia Witteman, Philip Huff, Bart Chabot, Daan Heerma van Voss, Ingmar Heytze, Marion Pauw… Het levert een vol boek op met grappige, melancholieke, ontroerende en spannende verhalen. Om te lezen met een peperkoekmannetje in de hand, naar recept van Janneke Vreugdenhil, ook uit het boek.

buiksloterbreekbekkikker

In de boekenkasten van kinderen (en volwassenen) in Noord mag het prachtige sprookjesboek De Buiksloterbreekbekkikker niet ontbreken. Fantastische verhalen die zich overal in Noord afspelen, geschreven door schrijvers uit Noord en geïllustreerd door tekenaars uit Noord. Mooi? Nee, geweldig! Mocht het boek al in huis zijn, dan een andere boekenkast-must: Een nieuwe uitgave van alle verhalen en gedichten over Winnie de Poeh met de originele illustraties en in cassette.

nieuwe-kijk-op-eten

Bij Kerst hoort een kookboek. Er zijn zoveel mooie kookboeken op het moment, dat ik er wel 7 zou kunnen aanraden. Ik heb uit die 7 voor de minst bekende gekozen: Een nieuwe kijk op eten, alledaags vegetarisch in meer dan 200 voedzame recepten. Dacht je dat je al genoeg vegetarische kookboeken had? Think again. Smaakvolle, maar snelle recepten en zonder nadruk zeer gezond. (Veganistische banoffeetaart! Thaise kippensoep-zonder-kip!) Dit boek verdient het gekocht te worden.

Een goeie en leuke budgetoptie is Biobudget van Natasja Oehlen: betaalbaar biologisch eten en koken. Het boek zelf is ook betaalbaar: 12,50.

vangoghbrieven

Tot slot een boek dat je beter dit jaar kunt kopen, want volgend jaar is het 5 euro duurder: De kunst van het woord, de mooiste brieven van Vincent van Gogh. 265 brieven van Van Gogh, gebonden en in prachtig dundruk uitgegeven, voorzien van afbeeldingen in kleur van de originele brieven en schetsen, voor 29,95 euro. Alleen al erin bladeren is inspirerend.

De allerlaatste kersttip: Een nieuw winterverhaal van Hendrik Groen is nu gratis op te halen bij de boekhandel!

Reacties


ilovenoord