Naakt het nieuwe jaar in?

Hele volksstammen schijnen het te doen: het nieuwe jaar vieren met een plons in het diepe. Ze werpen zich in de golven van de ijskoude Noordzee of springen gezamelijk in een nabij gelegen plas. Niet zelden draagt men daarbij een Unoxmuts. Nou weet ik niet of de gemiddelde Ilovenoord-lezer zich hierdoor aangesproken voelt. Maar misschien toch leuk om te weten dat er in het Twiske ook een nieuwjaarsduik wordt georganiseerd. En nog leuker: een blote Nieuwjaarsduik.

duik van 2011, bloot door het ijs….

Het Twiske heeft namelijk een naturistenstrandje. Vanaf 2012 wordt* werd deze verplaatst van het Wezenland naar de Baaiegat (ja, ken uw strandjes..). Dus aan het Baaiegat strand wordt er op 1 januari om 14 uur naakt nieuwjaarsgedoken. Badkleding mag trouwens wel, Unoxmutsen ook. Na afloop is er EKO chocolademelk en Gluhwijn.

Ik denk dat ik zelf even oversla. Ik heb niets tegen bloot en strand, maar denk dan toch aan een ander seizoen. Hoe dan ook, duik of geen duik, ik wens iedereen een prachtig warm, zonnig 2012* 2015 toe met veel liefde (en waarom niet) veel mooi bloot!

* Ook in 2015 is er weer een Blote Nieuwjaarsduik! Bovenstaand is een update van het artikel van 30 november 2011 … een klassieker!

We wensen jullie allemaal een supergoed 2015!

Reacties


ilovenoord