Tim Blaauw over Winters Binnen

Winters Binnen komt er weer aan, een jaarlijks festival om je te verwarmen tijdens de koude en donkere dagen in de winter. Drie dagen lang kan je genieten van theater, muziek en verhalen in huiskamers, winkels, cafés en op andere onverwachte locaties in Amsterdam-Noord rond de vier festivalharten op het Zonneplein, het Van der Pekplein, het Spreeuwenpark en het Buikslotermeerplein.

Voor ilovenoord geven de programmeurs van Winters Binnen hun tips door.

Dit keer Tim Blaauw

Wat doe jij bij Winters Binnen?

Ik organiseer een heerlijke muziek avond, dit jaar in Café oud Noord op de zaterdagavond van Winters Binnen. 10 geweldige en diverse acts die in één adem achter elkaar door met het publiek op schoot hun kunsten komen vertonen. Tevens ben ik blij om te zien dat bandjes van de vorige edities nu een eigen huiskamer of winkel hebben gekregen in het programma, zoals Birth in a Glasshouse, Port of Call en Ibo.

Wat is jouw ultieme Winters Binnen gevoel?

Op de fiets, samen met nog meer Winters Binnen liefhebbers, aankomen in de koude bij het prachtige Zonnehuis en weten dat er weer en weekeind vol ontmoeting, schoonheid, hilariteit en kunst in Noord ons te wachten staat.

Wat is jouw leukste Winters Binnen herinnering?

Vorig jaar hebben we met 80 mensen in 40 graden, zo warm was het geworden in de Attic Empire, gezamenlijk uit volle borst ‘Laat Me’ van Ramses gezongen, mijn buurvrouw had er tranen van in haar ogen. Winters Binnen op zijn best: verrassend, samen… gewoon zoals het kan zijn op een winterse avond, binnen: genieten.

Wat is je favoriete Winters Binnen locatie?

Zonnehuis

Hoe ziet jouw Winters Binnen weekend er dit jaar uit?

Vrijdag Zonnehuis, zaterdag misschien een ding zien in de Van der Pek en dan opbouwen voor een lange avond fijne muziek. Zondag wil ik naar Canta-Fluisterverhalen en De schaamte van mijn trots in de Theaterstraat en Hond in de Vrouwenbazaar.

Winters-binnen-ilovenoord

Reacties


ilovenoord