Tips van Sabine Pater voor Winters Binnen

Winters Binnen komt er weer aan, een jaarlijks festival om je te verwarmen tijdens de koude en donkere dagen in de winter. Drie dagen lang kan je genieten van theater, muziek en verhalen in huiskamers, winkels, cafés en op andere onverwachte locaties in Amsterdam-Noord rond de vier festivalharten op het Zonneplein, het Van der Pekplein, het Spreeuwenpark en het Buikslotermeerplein.

Voor ilovenoord geven de programmeurs van Winters Binnen hun tips door.

Dit keer Sabine Pater:

Wat doe jij bij Winters Binnen?

Marike Splint en ik hebben de artistieke leiding over het festival. Dat betekent dat we het festival programmeren. We hebben voorstellingen gescout op andere festivals maar ook kunstenaars uitgenodigd speciaal voor het festival iets te ontwikkelen. De uitstraling van het festival opzetten en bewaken, bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een nieuwe vormgeving, en subsidieaanvragen schrijven. Daarnaast heb ik vanuit mijn ervaring als festivalcoördinator van de vorige editie van Winters Binnen een aantal taken als producent, bijvoorbeeld het opstellen van de begroting, de vergunning aanvraag en ben ik sparringpartner voor de huidige coördinator.

Wat is jouw ultieme Winters Binnen gevoel?

Met het programmaboekje in mijn hand, fietsend kriskras crossend door Noord. Verrast worden door bijzondere projecten in kleine warme ruimtes te midden van allemaal verschillende mensen die voor even samen zijn. Verder naar de volgende halte, eindigen in een kroeg tussen echte Noorderlingen.

Wat is jouw leukste Winters Binnen herinnering?

Moeilijk kiezen… De enorme sneeuwval tijdens de eerste editie in 2010 liet al zien dat je als bezoeker wordt uitgedaagd op plekken te komen en dingen te bezoeken waar je anders niet heen zou gaan. De saamhorigheid die je toen voelde als je elkaar binnen en buiten tegen kwam is altijd gebleven, ook zonder de winterse ontberingen.

Wat is je favoriete Winters Binnen locatie?

Ik ben benieuwd naar een aantal – voor Winters Binnen – nieuwe locaties, zoals Sweet Dreamz en Costa, de Poolse supermarkt aan de Meeuwenlaan, vlakbij mijn huis. Maar vanuit mijn eerdere werk als kwartiermaker van de Theaterstraat, ben ik erg verknocht aan het Zonneplein en het bijzondere Zonnehuis. Ik ben blij dat dit een onmisbare Winters Binnen locatie is geworden.

Hoe ziet jouw Winters Binnen weekend er dit jaar uit?

Ik ga natuurlijk zoveel mogelijk zien, horen en ervaren. En vooral heel erg genieten van alle programma onderdelen op de unieke locaties, met gloeiende wangen van trots en de winter.

Winters-binnen-ilovenoord

Reacties


ilovenoord