Iraanse kunst in nieuwe galerie NDSM

Op de NDSM-werf opent dit weekend een nieuwe galerie haar deuren. In het pand waar voorheen Vous Etes Ici was gevestigd gaat Francis Boeske Projects zondag van start met de tentoonstelling ‘Opening Up’. Negen Iraanse kunstenaars zijn uitgenodigd om hun werk tonen.

De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars van de Iraanse post-revolutie generatie op zoek zijn naar een identiteit tussen thuis- en gastland: Iran als herinnering of verlangen, als realiteit of utopie. Fotograaf Mohsen Rastani (1958, Iran, woont en werkt in Tehran) en Afsoon (1961, Iran, woont en werkt in Londen) zijn speciaal voor de tentoonstelling naar Nederland gekomen om hun werk toe te lichten tijdens de artist talk voorafgaand aan de opening op zondag.

Ontmoetingsplek
Francis Boeske Projects gaat een ontmoetingsplek worden, waar naast tentoonstellingen met de kunstenaars van de galerie (Lieven Hendriks, Hidenori Mitsue, Charlie Roberts en Koen Taselaar), tijdelijke projecten en culture activiteiten als gesprekken met kunstenaars, filmvertoningen, lezingen en optredens zullen plaatsvinden.

Ook wil de galerie een platform bieden voor kunstenaars wier werk, land van herkomst of discipline tot dusver in Nederland onderbelicht zijn gebleven. De tentoonstelling ‘Opening Up’ is daartoe de eerste aanzet.

De tentoonstelling is van 11 januari t/m 21 februari.
Openingstijden: woensdag – zaterdag 12:00 – 18:00 uur
Adres: Ms. van Riemsdijkweg 41A, 1033 RC Amsterdam

francisboeskeprojects.nl

Filmfestival
Op zondag 15 februari van 12 tot 18 uur organiseert de galerie een mini-filmfestival met gastsprekers en gastcuratoren gewijd aan Iraanse speelfilms, documentaires en kunstenaarsfilms. Deze middag zal worden afgesloten met Iraanse muziek, drinks & bites. Entreeprijs € 15 (uitsluitend voor deze middag).

Bij de buren, New Dakota, wordt zondag de tentoonstelling A couch to match the painting geopend.

Reacties


ilovenoord