Opendag Yogaschool Noord // 11 januari

Januari: de maand van de goede voornemens. Hoog op mijn lijst staat meer yoga! Dit jaar wordt het me wel erg gemakkelijk gemaakt. Sinds oktober hebben we er in Noord namelijk een paar serieuze yoga-docenten bij. Ze houden zich op in de Vogelbuurt in de nieuwe Yogaschool Noord.

yogaschool

Een paar maanden geleden, gaf mijn collega Ilovenoordster Petri in een interview met het Parool nog aan, dat ze Noord alleen nog uit gaat voor yogalessen. Precies wat Esther en Sina, de oprichters van Yogaschool Noord, ook dachten. “Er zijn een hoop goede yogadocenten in Noord, maar het ontbreekt aan een centrale plek”.

esher

Sina en Esther, oprichters Yogaschool Noord

 

Ik zelf ben, al zo lang ik in Noord woon, op zoek naar de juiste yogales. Dat is een les die ik kan volgen wanneer ik wil en die aansluit bij mijn mood. “Yoga voor iedereen, op elk niveau” is het motto van Yogaschool Noord. Dus meteen in oktober ben ik gaan kijken.

Je moet het wel weten te vinden, want de school is enigszins verstopt in de Vogelbuurt; achter grote ijzeren hekken aan de Havikslaan. Maar de locatie zelf is prachtig. De yogaruimte en knusse kleedkamer zitten op de eerste verdieping in een oud schoolpand. De ruimte is erg prettig. Groot, maar warm en met een prachtig hoog plafond.

yogaschool2

Het aanbod van lessen vond ik in oktober nog wat mager, maar er is snel veel bij gekomen. Er zijn nu lessen en workshops op verschillende niveaus en verschillende tijdstippen. Naast diverse vormen van yoga wil de yogaschool ook echt voor iedereen toegankelijk zijn. Binnenkort starten ze daarom met een community les: yoga-to-the people. Lessen gegeven door docenten in opleiding, maar te volgen op donatie-basis. Dus ook een smalle beurs is nu geen excuus meer… Eventuele opbrengsten van de les worden geschonken aan een goed doel.

Nieuwsgierig geworden? Zondag 11 januari heeft de Yogaschool Noord een Open dag. Gratis lessen, een gezonde borrel en live muziek. Bekijk het programma op de website: www.yogaschoolnoord.nl

 

Reacties


ilovenoord