Valentijn in Noord: jong met oud op date

Vorig jaar was het jaar dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een Valentijnskaart stuurde. Een kaart is natuurlijk harstikke spannend om te sturen of te krijgen, maar liever volgt daaruit ook nog een ontmoeting. Zinnig Noord, dat alles een beetje anders bekijkt, heeft op Valentijnsdag 2015 iets nieuws bedacht. Ontmoeten staat centraal in “Valentijn in Noord: jong met oud op date”; een intergenerationeel avontuur.

Zijn jonge (Noord) – Amsterdammers echt zo op zichzelf gericht? En zijn ouderen dan saai en star? Op valentijnsdag -14 februari 2015- laten we het tegendeel blijken. Zinnig Noord wil dan jonge creatievelingen uit Noord samenbrengen met ouderen vol verhalen en grappen.

Beide groepen zitten vaak in de comfortzone van hun eigen generaties. Maar zou het niet leuk en spannend zijn om dat te doorbreken? Om een oude tuindorper eens te laten zien wat er nu borrelt en bruist op NDSM, of om juist te horen hoe het leven hier vroeger nou echt was? Valentijnsdag is een prachtig moment om jong en oud samen te laten komen: energie en enthousiasme samen met ervaring, verhalen en droge Amsterdamse humor en wijsheid.

Op 14 februari organiseert Zinnig Noord samen met NDSM-ers en Tuindorpers een bijzonder intergenerationeel avontuur. Een gezellig en creatief programma met lunch, workshop, theater en bovenal: samen op date. Na de matchmaking kunnen de koppels en groepjes wandelen door de buurt, iets cultureels of actiefs doen, koffie drinken, spelletjes spelen – je kunt het zelf invullen. We vragen de jongeren alvast na te denken over een mooie date. We hebben ook een paar suggesties.

Wil jij een unieke valentijnsdag? Even uit je generatie-bubbel stappen en een nieuwe (of oude) wereld verkennen? Geef je dan op via jonatan@zinnignoord.nl Neem ook contact op als je een leuke bijdrage aan het programma wilt leveren, of als je vragen hebt.

Het NDSM – Tuindorp programma begint om 11.30 uur in de theaterstraat (Zonneplein 4, tegenover Zonnehuis).
In de bloemenbuurt vindt een apart programma plaats: neem daarvoor contact op met lindavdkamp@hotmail.com

Reacties


ilovenoord