Red de bomen langs de Beemsterstraat!

Altijd als ik door de Beemsterstraat fiets, valt het me op hoe onoverzichtelijk de kruising met de Werengouw is. Ook tijdens de eerste rijlessen van Boudewijn vond ik het een lastige kruising om over te steken. Hoewel ik geen liefhebber van asfalt ben, is het een goede zaak dat het stadsdeelbestuur vorig jaar besloten heeft om hier een rotonde aan te leggen.

Het is alleen bijzonder jammer dat voor de nieuwe rotonde minimaal 11, en misschien wel 22 prachtige lindebomen moeten worden gekapt. Juist die bomen zorgen ervoor dat Nieuwendam-Noord vanaf de eerste lentezon verandert in een groene oase – en het groen is toch waar ons stadsdeel om bekend staat. Op 9 maart komen de houthakkers en dat doet pijn.

Parool

Gelukkig is buurtbewoonster Isolde Apel op het laatste moment een actie gestart om de bomen te redden. Haar initiatief verdient alle lof. Ze voert niet alleen actie via de Facebookpagina Red de bomen Beemsterstraat/Werengouw, maar ze stond samen met buurvrouw Zwaan van Dam afgelopen dinsdag ook in de rechtbank om op te komen voor de lindebomen. De rechter heeft beloofd om vóór 9 maart uitspraak te doen. Afgezien van de uitspraak zou het het stadsdeel sieren om zo veel mogelijk lindebomen te redden. Groen gaat boven asfalt.

 

 

Reacties


ilovenoord