Speelplezier in het Blauwe Zand

Met mijn neefjes (3 en 5 jaar) en mijn moeder belandde ik afgelopen zomer onverwacht in speeltuin De Noorderling, op de grens van de Nieuwendammerdijk en het Blauwe Zand. Als kind heb ik in deze speeltuin regelmatig gevoetbald en een enkele keer zelfs geschaatst – als het flink vroor, spoten ze vaak een ijsbaantje op. Ik was er al een tijd niet meer geweest, en het viel me op dat er weinig speeltoestellen stonden. Vandalisme en bezuinigingen op het speeltuinwerk hebben De Noorderling de afgelopen jaren geen goed gedaan. Mijn neefjes hadden desondanks een topmiddag. Hoogtepunt was het rennen op de draaiende ‘ton’; helaas voor oom Jeroen vonden ze de kabelbaan nog te eng.

Een aantal buurtbewoners heeft besloten om De Noorderling nieuw leven in te blazen. Een lovenswaardig initiatief. Ze hebben geld losgepeuterd bij Albemarle, Van Vloten en en Ymere voor nieuwe speeltoestellen. Ze hebben het stadsdeel bereid gevonden om de speeltoestellen te keuren en te repareren. Buurman Wim houdt een oogje in het zeil als hij er zit met zijn kleinkinderen. En schoonmaak en onderhoud doen de bewoners samen met de Kingmaschool. Eind januari zijn de nieuwe speeltoestellen geplaatst: een duikelrek, biciloko (een soort wipkip) en een T-schommel. De eerste kinderen hebben er al gebruik van gemaakt.

DSC01335

Nu het voorjaar voorzichtig zijn gezicht laat zien, zal de speeltuin de komende weken ongetwijfeld langzaam volstromen met jonge kinderen van de dijk en het Blauwe Zand. Buiten spelen maakt dit jaar volgens trendwatchers een sterke comeback. De initiatiefnemers willen in de lente elk geval nog een feestelijke opening houden, dus houd de buurtberichten in de gaten. Met mijn neefjes ga ik zeker nog een keer een kijkje nemen in De Noorderling. Hopelijk durven ze dan ook van de kabelbaan.

Meer weten? Kijk op de website van De Noorderling.

 

Reacties


ilovenoord