Bouw mee aan de enige echte chocoladefabriek

Enver en Rodney van The Chocolatemakers zijn een begrip in Noord en daarbuiten. Ze zijn dit jaar uitgeroepen tot duurzaamste ondernemer van Amsterdam en hebben nu een groots plan. Namelijk een enige echte chocoladefabriek. Goed, de fabriek bestaat al, maar er is geld nodig voor de hoognodige uitbreiding. En wij kunnen meehelpen!

Wij willen graag meer lekkere, èchte chocola maken en een chocoladefabriek bouwen die je ook nog eens kan bezoeken. Een plek waar iedereen het hele chocoladeproces, van boon tot reep, kan komen zien, voelen, ruiken en ervaren.

Sirocco 400

De plek in Amsterdam-Noord is er al, maar er zijn meer machines nodig. Bijvoorbeeld een grotere brander (zie plaatje). Dit is een ballroast uit 1930. Een jaar geleden aangekocht door Rodney en Enver. Een fantastische machine en perfect voor de fabriek, maar ze moeten ‘m nog wel aan de praat krijgen. En ook de rest van de machines die erbij horen natuurlijk.

Vanaf 27 euro help je al mee en heb je meer geld om in te leggen dan is de rente op een lening behoorlijk! Maar liefst 5% per jaar, dat haal je op een spaarrekening niet meer. Plus nog 3% in chocolade! Mjam!

De crowdfunding actie loopt via de website OnePlanetCrowd en is vandaag gestart. Er is minimaal 30.000 euro nodig om de fabriek te bouwen en in te richten:

  • Het uitbreiden van de fabrieksruimte
  • Het in werking stellen van de ‘Sirocco 400’ , de ballroast brander uit 1930
  • Het ontwerpen en bouwen van een schud tafel en een cycloon voor de luchtafvoer

Wordt het meer dan 30.000 dan staat er onder meer op het verlanglijstje:

  • Het terugwinnen van warmte van de brander om energiezuiniger te worden
  • Het verder inrichten van de fabriek om deze zo snel mogelijk klaar te maken voor het ontvangen van bezoekers en geven van workshops!

Dit is dé kans om mee te bouwen aan de enige echte chocoladefabriek van Nederland in Amsterdam-Noord!

Reacties


ilovenoord