Festivalseizoen NDSM gaat van start met Hokjesgeest! // 21 maart

Zaterdag begint de lente. Traditioneel ook de aftrap van het festivalseizoen op de NDSM-Werf. Dit jaar met een heel nieuw concept gebrouwen vanuit het NDSM Treehouse en Klup X: Hokjesgeest. Overdag struinen door/langs/over de containers van maar liefst 25 kunstenaars in het Treehouse, met aansluitend s’avonds een spetterend avondje in Klup X.

Op de eerste dag van de lente wordt dit jaar een nieuw festival geboren. Kleinschalig, gratis en verfrissend: Hokjesgeest. Hokjesgeest biedt een kijkje in de keuken van Amsterdamse kunstenaars, die gevestigd zijn in het Treehouse; een containerdorp op de NDSM-werf. Op 21 maart kun je hokjes-hoppen van container naar container in deze kleurige kunstenaars enclave. Uniek, want zelden zie je een kunstenaar in zijn artistieke habitat. Duik “into the box” en krijg de geest!

hokjesgeest-01

Vanaf 15:00 stellen kunstenaars hun atelier of studio voor je open. Ga mee in de razende achtbaanrit van de band Luchtman, droom weg bij de schilderijen van nachtschilder Donnee Festen en keer terug op aarde door je drankje bij elkaar te fietsen in de Fitness Snackbar. Ondertussen kun je een glimp opvangen van het Noorderlicht op de foto’s van Laura Fens, terwijl je luistert naar de dromerige melodieën van Log Out.

hokjesgeest-02

En dat is nog lang niet alles. Gastartiesten Bob Fosko en The Pheromones zullen de feestvreugde extra versterken. Verteller Willem de Ridder zal een speciaal voor Hokjesgeest samengesteld verhaal voordragen. Op zoek naar nog meer hokjes-kick? Na 23:00 gaat het feest door in Klup X, een geheim clubhuis voor sympathieke mensen, verborgen onder de X-helling.

Reacties


ilovenoord