Kinderjury van start in bibliotheken in Noord

Op woensdag 4 maart begint de Nederlandse Kinderjury weer. Gedurende tien weken, tot 13 mei, kunnen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar hun stem uitbrengen op hun favoriete kinderboek. Alle kinderen die hun stem uitbrengen, vormen samen de Nederlandse Kinderjury.

Alle bibliotheken in Noord hebben een Kinderjury-collectie, die bestaat uit boeken die in 2014 zijn verschenen. Alle soorten boeken doen mee: verhalen- en gedichtenbundels, prentenboeken, bloemlezingen en informatieve boeken die geschikt zijn voor 6-12 jarigen. Deze boeken zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2014 in het boek. Soms staat dit logo er niet in, maar dan kun je aan het jaartal in het boek zien of het een boek uit 2014 is. De boeken in de bibliotheken hebben vaak een Kinderjury 2015 etiket op de rug.

Alle stemmen bij elkaar bepalen welke boeken uit 2014 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdscategorie├źn: 6 t/m 9 jaar (groep 3, 4 en 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6, 7 en 8). Maar je mag ook op een boek voor jongere kinderen stemmen als je 10, 11 of 12 jaar bent, en andersom.

Stemmen kan in de periode tussen 4 maart en 13 mei, en wel via de site www.kinderjury.nl. Wie geen computer bij de hand heeft, kan ook via een stemformulier stemmen. Die haal je in de bibliotheek, boekwinkel of op school. Eind mei is bekend welke boeken de lezers van de Nederlandse Kinderjury hebben gekozen als favoriet.

Reacties


ilovenoord